Meta
Realitatea Vâlceană

Cu aproape două săptămâni până la expirarea bonificației de 10%, râmnicenii au la dispoziție 6 casierii și multiple modalități online pentru plata impozitelor locale

Cu puțin peste două săptămâni rămase până la data de 31 martie, când expiră bonificația de 10% pentru persoanele fizice sau juridice care își achită integral pe anul în curs obligațiile către bugetul local, contribuabilii din Râmnic încep să se prezinte în număr tot mai mare la casieriile municipale pentru plata impozitelor datorate.

Pentru a evita pe cât posibil aglomerațiile, Primăria are deschise la acest moment 6 puncte de încasare, respectiv la sediul Direcţiei Economico-Financiare din bulevardul NicolaeBălcescu nr. 24 (Arenele ”Traian”), la sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea ”Socom”), la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din strada Regina Maria nr. 6, la Stadionul Municipal din splaiul Independenţei, precum şi în cartierul Ostroveni – pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor) sau în Piața Nord (aceste ultimele două puncte urmând să fie închise după data de 31 martie).

Totodată, sunt puse la dispoziţie mai multe modalităţi de plată online a impozitelor şitaxelor locale: secţiunea ”Servicii electronice” de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, aplicația de mobil VâlceaOnline, portalul ghiseul.ro sau site-ul Direcţiei Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro (pentru utilizatorii înregistrați anterior), la care se adaugă și terminalul de plată amplasat în galeria centrului comercial Shopping City.
Nivelul sumelor datorate bugetului local pentru anul 2023 nu a fost majorat, singura modificare față de anul trecut fiind indexarea unor impozite și taxe cu indicele de inflație de 5,1%, obligație impusă tuturoradministrațiilor locale din țară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Până la începutul lunii martie, aproximativ 30% din contribuabilii locali (persoane fizice și juridice) achitaseră integral impozitele datorate pentru anul în curs, beneficiind astfel de reducerea de zece procente.

1 Comment for “Cu aproape două săptămâni până la expirarea bonificației de 10%, râmnicenii au la dispoziție 6 casierii și multiple modalități online pentru plata impozitelor locale”

  1. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day. It’s always helpful to read content from other authors and practice something from their web sites.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.