Meta
Realitatea Vâlceană

De Ziua Mondială a Apei, ministrul Ioan Deneș, în vizită de lucru la Vâlcea!

Vineri, 22 martie 2019, Administrați Bazinală de Apă Olt a organizat conferința de presă în cadrul căreia au fost prezentate -“Realizările și perspectivele privind apărarea în timpul inundațiilor din județul Vâlcea”. La acest eveniment au participat Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor, Victor Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Ștefan Prală, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, deputatul Eugen Neață, directorul RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, precum și alți specialiști în domeniul gospodăririi apelor.

“Fapte pentru binele oamenilor! Astăzi inaugurăm, alături de domnul Ioan Deneș – Ministrul Apelor si Padurilor, mai multe investiții pentru remedierea efectelor unor calamități”, a declarat președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu.

Vineri, 22 martie 2019, ministrului Apelor si Pădurilor, Ioan Deneș, alături de autoritățile județene, a fost prezent în comuna Nicolae Bălcescu, unde au fost efectuate de curând trei lucrări de consolidări de maluri, cu fonduri de la Guvern. Așa cum v-am informat, în anul 2018, din cauza inundațiilor, râul Topolog a ieșit din matcă și a produs pagube însemnate, însă s-a intervenit și astfel au fost efectuate consolidări ale malurilor, iar comunitatea este în siguranță. Lungimea totală a lucrărilor este 1244 metri, valoarea investiției este de 3.570 mii lei, iar scopul lucrării este acela de a proteja căile de comunicații, rețelele de utilități și imobilele riverane.

În orașul Băbeni, delegația a inspectat lucrarea de la Stăncălău, o investiție în valoare de 7.338 mii lei, unde s-au amenajat 920 de metri de albie a pârâului, cu scopul de a proteja oamenii și bunurile lor, căile de comunicații, rețelele de utilități din zonă, grav afectate anul trecut de inundații.


Deputatul Eugen Neață: Colaborarea dintre președintele Consiliul Județean – Guvern – Ministerul Apelor și Pădurilor este una eficientă și benefică pentru dezvoltarea județului Vâlcea!
“Vineri, 22 martie 2019, am participat alături de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu și colegii mei parlamentari PSD, la întâlnirea de lucru pe care a efectuat-o ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, în județul nostru. Scopul vizitei a fost acela de a vedea proiectele finalizate pe situații de urgentă în localitățile care au fost grav afectate de calamități.
Președintele Constantin Rădulescu s-a implicat și a reușit să atragă fondurile necesare reparării pagubelor de la Guvernul României, în urma evaluărilor făcute, dar a și monitorizat modul în care proiectele s-au desfășurat și realizat. De asemenea, am participat și la întâlnirea cu primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, unde s-a discutat despre finalizarea documentației de preluare a pădurii Capela, în vederea transformării ei într-o pădure parc.
Cu toții am remarcat eforturile făcute de președintele Constantin Rădulescu în interesul județului nostru și, aici mă refer la toate proiectele realizate și fondurile pe care a reușit să le atragă.
Apreciez modul în care se zbate pentru ca Vâlcea să fie un județ dezvoltat pe parte de infrastructură, dar și pe parte economică.
Aceste reușite vorbesc de la sine despre activitatea lui. Nu îi poți mulțumi niciodată pe toți, dar am convingerea că oamenii au simțit că tot ceea ce facem noi, cei aleși, este doar pentru ei și în interesul lor.
Suntem o echipă unită, o echipă care construiește pentru oameni“, a declarat deputatul Eugen Neață.

Tot cu ocazia vizitei de lucru în Vâlcea, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a trecut să vadă și stejarul “Europa” pe care l-a plantat și adoptat anul trecut în Pădurea Centenar înființată la marginea orașului de Primăria Horezu.
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.