Meta
Realitatea Vâlceană

Declarații false la APS: Persoane decedate au primit ajutoare sociale

Mai multe persoane decedate din județul Vâlcea au primit ajutoare sociale, a declarat directorul Agenției de Prestații Sociale (APS), Nicolae Popescu, agenția efectuând mai multe investigații în acest sens pentru recuperarea sumelor acordate pe baza unor declarații false.

„La beneficii sociale au fost verificate 100 de suspiciuni: 26 privind declararea componenței familiei, iar 74 referitoare la venituri. Ca urmare a suprapunerii bazelor de date, s-au confirmat 48 de suspiciuni, patru în declararea componenței familiei, adică titularii au primit ajutoare financiare, deși decedaseră. S-au confirmat și 44 de suspiciuni privind veniturile realizate, altele decât cele declarate. Au fost suspendate două dosare, s-au luat măsuri de rezolvare a problemelor, din care 70 cu impact financiar”, a precizat Nicolae Popescu.
În cazul alocației de susținere a familiei au existat 26 de suspiciuni privind beneficiarii reali, adică componența familiei și 123 legate de veniturile realizate.
Suspiciunile și, ulterior, confirmările vin ca urmare a suprapunerii datelor din cadrul ANAF, APIA, Casa Județeană de Pensii și AJOFM cu declarațiile de venituri.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.