Meta
Realitatea Vâlceană

Deputatul Cristian Buican oferă soluții de finanțare localităților ce doresc introducerea rețelelor de gaze

​ Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, lansează în dezbatere publică o propunere legislativă de completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locala în sensul de a introduce în rândul lucrărilor finanțabile prin intermediul acestui program și realizare/extindere/reabilitare/modernizare a sistemelor de distribuţie gaze naturale. Demersul parlamentarului liberal vâlcean este unul firesc în contextul în care Parlamentul României a adoptat în acest an Legea 167/2018 de modificare a Legii Energiei energiei electrice și a gazelor naturale prin care s-a reușit mutarea concesiunii distribuției de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ teritoriale.
​Deputatul Cristian Buican consideră că majorarea prețului lemnului de foc din ultimii ani va continua și în anii următori, și tocmai de aceea este obligatoriu să existe surse alternative de încălzire a locuințelor populației. Tocmai de aceea, asigurarea unor cât mai multe surse de finanțare a administrațiilor publice locale în scopul introducerii rețelelor de gaze naturale ar trebui să fie o prioritate națională. Parlamentarul liberal subliniază și faptul că introducerea rețelelor de gaze în localități va crește atractivitatea acestora din punct de vedere investițional, fiind de notorietate faptul că investitorii preferă zone care pe lângă forță de muncă oferă și servicii de canalizare și gaze.
​”În condițiile în care din anul 2012 Ministerul Energiei nu a mai scos la concesiune distribuții de gaze naturale, noi, liberalii, ne-am zbătut în Parlament să oferim posibilitatea administrațiilor publice locale de a-și scoate singuri la licitație aceste tipuri de lucrări. Acum, ca o continuare firească, trebuie să oferim administrațiilor publice locale cât mai multe oportunități de finanțare a acestor tipuri de lucrări. Cea mai la îndemână astfel de sursă de finanțare este PNDL, mai ales că sunt convins că maxim din 2020 vom avea o nouă sesiune de depunere de proiecte pe acest program. Tocmai de aceea, am inițiat această propunere legislativă, prin care propun completarea OUG privind PNDL în sensul de a introduce și rețelele de gaze în rândul obiectivelor de investiții finanțabile prin acest program. Lansez public acest proiect în dezbatere publică, l-am transmis comisiilor de specialitate a PNL pentru aviz, îl voi prezenta în cadrul grupului parlamentar al PNL și în maxim 2-3 săptămâni îl depun la Parlament, pentru a intra în dezbaterea parlamentară. Până atunci, aștept dezbaterea acestuia în spațiul public și în forurile statutare ale PNL. Sunt convins că voi avea susținerea multor colegi parlamentari, de la toate partidele politice și cel târziu, la anul acest proiect va deveni Lege”, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.