Meta
Realitatea Vâlceană

Deputatul Cristian Buican solicită fonduri pentru sinistraţii din Vaideeni

Prin intermediul procedurii parlamentare a interpelării, deputatul Cristian Buican i-a solicitat Ministrului Afacerilor Interne să aloce fondurile necesare pentru manopera construirii caselor sinistraţilor în urma calamităţilor din anul 2014, din Vaideeni. În vara anului trecut, judeţul Vâlcea a fost lovit de calamităţi naturale ce au afectat majoritatea localităţilor din judeţ.

Un caz extrem de mediatizat, cel al pagubelor produse de fenomenele menţionate, a fost cel al comunei Vaideeni, acolo unde administraţia publică locală şi celelalte instituţii ale statului cu atribuţii de intervenţie rapidă au reuşit să evite tragediile umane. Din păcate, în urma calamităţilor din vara anului 2014 din Vaideeni, peste 25 de familii şi-au pierdut locuinţele şi agoniseala de-o viaţă. Pentru a asigura o soluţie provizorie de locuit acestor familii, Guvernul României a pus la dispoziţie elemente modulare în care, şi în ziua de azi, aceste familii trăiesc. De asemenea, Guvernul a alocat şi materialele necesare pentru construirea a 25 de locuinţe sociale pentru a fi concesionate sinistraţilor din Vaideeni, însă nu a fost alocat niciun leu pentru manopera construirii acestor locuinţe.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră inuman faptul că pentru a doua iarnă la rând, cele 25 de familii sinistrate să locuiască în acele elemente modulare şi în acest sens s-a raliat demersurilor făcute deja de către administraţia publică locală din Vaideeni.
Parlamentarul liberal consideră că fondurile pentru manopera locuinţelor ce urmează a fi construite pentru sinistraţi trebuie să vină de la nivel central, în acest sens trasmiţându-i domnului Gabriel Oprea faptul că nivelul scăzut al bugetului local şi al celui judeţean nu au permis până în prezent ca suma necesară asigurării manoperei să poată fi asigurată din aceste surse de finanţare.
Am depus această interpelare pentru a pune presiune pe decidenţii guvernamentali şi pentru a veni în ajutorul administraţiei publice locale din Vaideeni, care după ce a primit ajutor financiar şi logistic din partea structurilor centrale cât timp au fost televiziunile acolo, se confruntă acum cu o mare problemă. Sper ca acest demers al meu să tragă atenţia opiniei publice şi responsabilii guvernamentali să aloce de urgenţă aceste fonduri, pentru că nu este normal ca aceste familii să stea, al doilea an la rând, în acele elemente modulare, mai ales pe timp de iarnă. Ştiu că domnul Gabriel Oprea este foarte atent la respectarea tuturor promisiunilor sale, aşa că mă aştept să răspundă pozitiv la această solicitare” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

    Leave a Reply

    Photo Gallery

    Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.