Meta
Realitatea Vâlceană

Deputatul Dumitru Lovin a intervenit la MDRAP pentru urgentarea cadastrării gratuite a tuturor imobilelor din Cîineni, Racoviţa şi Perişani

Având în vedere că Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară funcţionează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, deputatul Dumitru Lovin i-a semnalat lui Daniel Suciu o problemă extrem de importantă, cu implicaţii nu doar la Vâlcea, ci la nivel naţional.
Prin intermediul unei interpelări adresată şefului MDRAP, parlamentarul i-a explicat acestuia că, în prima parte a anului 2019, un grup de lucru, din care au făcut parte specialişti din cadrul ANCPI şi OCPI Vâlcea, s-a deplasat în zona de Nord a judeţului Vâlcea pentru a discuta cu primarii din Cîineni, Perişani şi Racoviţa despre cadastrarea gratuită a tuturor proprietăţilor din zonă, cu atât mai mult cu cât Guvernul României dorea şi probabil că încă doreşte să urgenteze proiectul privind construirea autostrăzii Sibiu – Piteşti.
„Reprezentanţilor celor trei unităţi administrativ teritoriale li s-a comunicat că localităţile lor au fost incluse în programul care vizează cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor şi că această acţiune avea să înceapă şi să se deruleze rapid, numai că lucrurile au stat cu totul diferit. Ba mai mult, câteva luni mai târziu, li s-a transmis că totul se suspendă. Vestea i-a bulversat deopotrivă pe aleşii locali şi pe cetăţenii din zonă. Din câte ştim, acest program se derulează cu fonduri europene şi ar fi absurd să se întrerupă, în condiţiile în care, aşa cum spuneam, în Nordul judeţului Vâlcea, urmează să se construiască o secţiune importantă din autostrada Sibiu – Piteşti, iar cadastrarea gratuită trebuia începută de multă vreme pentru a se încheia în timp util. Se pare însă că licitaţia mai are mult până să se încheie”, a detaliat deputatul Dumitru Lovin, solicitându-i viceprim-ministrului Suciu inclusiv sancţionarea celor responsabili pentru această situaţie. Nu în ultimul rând, parlamentarul ALDE i-a cerut reprezentantului MDRAP să intervină urgent pentru deblocarea situaţiei.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.