Meta
Realitatea Vâlceană

Deputatul Dumitru Lovin, nemulţumit de răspunsul primit de la Minister în legătură cu situaţia gravă de la Goleşti

După ce, de curând, deputatul Dumitru Lovin a semnalat că localitatea Goleşti are nevoie urgent de sprijin financiar pentru refacerea infrastructurii afectată de calamităţi, vicepremierul în exerciţiu Daniel Suciu a dat câteva răspunsuri, explicând înainte de toate că, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, se pot repartiza sume doar pentru pagubele produse în anul în curs. Reprezentantul MDRAP a reamintit, totodată, faptul că numai Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului au dreptul să iniţieze astfel de proiecte de acte normative, care, mai departe, trebuie avizate de MFP şi de ministerele de resort. Referindu-se strict la situaţia de la Goleşti, Suciu i-a transmis deputatului Lovin că proiectul de hotărâre a Guvernului privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului a fost transmis Ministerului Dezvoltării Regionale prin adresa comună a Instituţiei Prefectului nr. 3328/08.03.2019 şi a CJV nr. 3481/12.03.2019.
„În acest proiect, figurează şi comuna Goleşti, din judeţul Vâlcea, cu suma de 4.577 mii lei, pentru obiectivele: 1) lucrări de punere în siguranţă a drumului de interes local din satul Blidari, pct. Rădăcineţ; 2) lucrări de punere în siguranţă a drumului de interes local din satul Coasta, pct. La Andrei; 3) lucrări de punere în siguranţă a drumului de interes local din satul Opăteşti, pct. La Traşcă; 4) lucrări de consolidare maluri – pârâul Valea lui Negru, sat Aldeşti. (…) Însă, având în vedere disponibilităţile limitate ale Fondului de rezervă bugetară, precum şi faptul că unele unităţi administativ teritoriale se află în situaţii grave, existând riscul ca unele localităţi şi gospodării să rămână izolate şi lipsite de apă potabilă, s-a decis să se aloce sumele necesare doar pentru refacerea podurilor şi a podeţelor, în acest sens fiind adoptată HG 698/2019. Cum Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean nu au solicitat, în cazul comunei Goleşti, sume fonduri pentru poduri şi podeţe, prin HG 698/2019 nu i s-au alocat sume acestei localităţi. În ceea ce priveşte obiectivele pentru care s-au cerut fonduri, vă informăm că, în măsura în care vor exista disponibilităţi, se va elabora şi promova un alt proiect de hotărâre”, a detaliat ministrul.
Răspunsul dat de Daniel Suciu nu este cel aşteptat de deputatul Dumitru Lovin, care, în continuare, consideră că un guvern de bună credinţă tratează cu mai multă responsabilitate probleme ca cele semnalate şi găseşte soluţii pentru rezolvarea acestora, în timp util, mai ales că, la Goleşti, sunt afectate sute de familii, cu foarte mulţi copii.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.