Meta
Realitatea Vâlceană

Deputatul Lovin a smuls o promisiune de la Ministerul Transporturilor că se va continua reabilitarea DN 7A

• parlamentarul ALDE a aflat că documentaţia privind modernizarea drumului este din 2016 la MFP, iar ultima reparaţie capitală a fost în 1992-1993

Recent, deputatul Dumitru Lovin a cerut explicaţii la Ministerul Transporturilor în legătură cu starea dezastruoasă a DN 7A, între Voineasa şi Obârşia Lotrului, în condiţiile în care, în ultimii ani, în zonă, s-au executat lucrări de modernizare. Acesta nu este singurul demers al parlamentarului ALDE deoarece, la finele anului trecut, Lovin a depus şi un amendament pentru reabilitarea drumului care asigură accesul către Transalpina Ski Resort.

În răspunsul transmis zilele trecute, Ministerul Transporturilor a subliniat faptul că „pe sectorul DN 7A, km. 40 – 86, traficul rutier este deosebit de intens şi datorită deschiderii pârtiei de schi, aflată la km. 72+206”, dar „ca urmare a lipsei resurselor financiare, pentru sectorul de drum km. 40 – 63+200, nu au fost prevăzute lucrări de investiţii sau de reparaţii majore, de la finalizarea ultimei reparaţii capitale , din perioada 1992-1993”.

În 2015, la solicitarea Secţiei Drumuri Naţionale – Rm. Vâlcea, pentru acest sector de drum, s-a întocmit documentaţia tehnică de „Reciclare la rece «în situ» a îmbrăcăminţii asfaltice, cu strat de rulare din covor asfaltic”. De asemenea, pentru secţiunea km. 63+200 – 86+601, a existat un proiect de „Consolidare şi protecţie versanţi”. Contractul a fost atribuit companiei Romstrade, care a început lucrările, dar în cele din urmă investiţia a fost abandonată, din cauza „progresului necorespunzător de la finele anului 2012”, când foarte multe componente au rămas neexecutate.

Ministerul Transporturilor i-a mai comunicat deputatului Lovin şi faptul că, în regie proprie sau prin terţi, SDN Rm. Vâlcea a încercat să mai cârpească drumul, iar în aprilie 2016, printr-o hotărâre de Guvern, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru finalizarea lucrărilor. Mai departe, Ministerul Transporturilor s-a adresat Ministerului Finanţelor Publice, comunicând valoarea necesară pentru acest obiectiv de investiţii şi insistând să se aloce fonduri prin programul de reabilitare / modernizare a drumurilor naţionale. De atunci, au trecut 2 ani fără răspuns. După ce MFP îşi va da acceptul, vor putea fi iniţiate procedurile privind contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor amintite. Până atunci – a mai transmis Ministerul Transporturilor – CNAIR S.A., prin DRDP Craiova, va freza denivelările şi va continua reparaţiile cu mixtură asfaltică.

În continuare, deputatul Dumitru Lovin va interveni la Ministerul Finanţelor Publice, în încercarea de a afla ce s-a întâmplat cu documentaţia transmisă de Ministerul Transporturilor. Totodată, liderul ALDE Vâlcea intenţionează să aibă discuţii cu reprezentanţii PSD, ca şi aceştia să susţină demersul său.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.