Meta
Realitatea Vâlceană

Deputatul Lovin speră ca, din economiile pe PNDL, să se finanţeze proiectul de modernizare a drumurilor din Stoeneşti, dar şi alte investiţii similare din judeţ

La finalul săptămânii trecute, 24-25 septembrie a.c., deputatul Dumitru Lovin a fost prezent în mijloculmai multor comunităţi din judeţ şi a discutat cu vâlcenii despre principalele probleme cucare se confruntă. Parlamentarul a stat de vorbă şi cu primarii localităţilor vizitate, aceştiaatacând, în mare parte, aceleaşi subiecte: finanţarea unor proiecte prin PNDL, alocareafondurilor necesare de la Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale etc.
Primarii au foarte mare dreptate dar, sper ca, din economiile care se vor face pe Programul Ordonanţa 28, să rămână suficienţi bani pentru a fi finanţate proiectele demodernizare a drumurilor, care, la ultima sesiune, n-au trecut. Într-adevăr, într-o localitate, pe lângă sănătate şi educaţie, starea drumurilor este extrem de importantă. La fel şi utilităţile. (…) O astfel de discuţie am avut cu domnul Gheorghe Dumbravă, primarul de la Stoeneşti, care ne-a cerut tuturor parlamentarilor să intervenim la Bucureşti în sensul eficientizării PNDL, al prioritizării investiţiilor, pentru că unele sunt urgente, altele mai pot aştepta”, a declarat deputatul Dumitru Lovin.
Liderul ALDE Vâlcea a adăugat că, în ceea ce priveşte comunitatea din Stoeneşti, una dintre cele mai arzătoare probleme locale este starea unor drumuri din satele Stoeneşti, Bârlogu, Budărăşti, Dobriceni, Gruiu, Piscu Mare, Neghineşti şi Deleni. Acestea trebuie modernizate pe o lungime de 6,455 kilometri, iar primarul Dumbravă a întocmit o documentaţie şi a depus o cerere de finanţare la Ministerul Dezvoltării pentrua le reabilita, numai că, până acum, nu a primit un răspuns pozitiv. Valoarea investiţiei, cu termen de execuţie – 4 ani, a fost estimată la aproximativ 92,2 miliarde de lei vechi, dincare 3,3 ar urma să fie suportate din bugetul local.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.