Meta
Realitatea Vâlceană

Diculoiu nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

De câte ori este băgat în seamă, fostul lider sindical al Oltchim îşi dă cu părerea despre soarta combinatului pe Facebook, nepierzând nicio ocazie în care să poată arăta cu degetul către administratorul judiciar, Gheorghe Piperea.
Dacă ar vorbi altcineva, n-am avea nicio problemă. Totuşi, atunci când Mihai Diculoiu deschide gura în legătură cu Oltchim, nu ne putem opri să ne întrebăm de ce tocmai acum, când este prea târziu. Mulţi ani de zile a fost acolo, în miezul lucrurilor, girând de nenumărate ori deciziile, bune sau proaste, luate de conducere. A îndrăznit Mihai Diculoiu să ridice fruntea în faţa managerului de renume mondial Constantin Roibu? A ieşit vreodată în faţă, pe vremea când mânca un ditamai cozonacul la Oltchim, să comunice presei că nu este de acord cu lucrurile mai puţin bune care se întâmplau în combinat? Răspunsul este negativ. Nimeni nu mişca pe platformă în toţi anii aceia, în care Roibu tăia şi spânzura.
În cel mai bun caz, Diculoiu a fost complice la o bună parte din ceea ce s-a întâmplat în Oltchim multă vreme. Prin tăcerea sa a fost de acord cu tot ceea ce s-a decis pe vremea fostei conduceri. Din acest motiv, noi credem că nu are dreptul moral de a mai vorbi despre soarta combinatului. Ar trebui să-şi mănânce pensia şi să-i lase pe alţii să-şi dea cu părerea despre Piperea, privatizare şi alte asemenea lucruri. Însă aşa este la noi, cei care ar trebui să tacă, ies la atac, crezând că lumea nu-şi mai aduce aminte şi nu le arată obrazul. Ei, uite că nu e chiar aşa!
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.