Meta
Realitatea Vâlceană

Din cauza condiţiilor meteo şi a zăpezii, salvamontiştii avertizează turiştii să nu folosească traseele din zonele înalte

Reprezentanţii Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Vâlcea atenţionează turiştii să nu folosească traseele turistice din zona montană  înaltă, în această perioadă,  din cauza condiţiilor meteo şi a stratului de zăpadă căzut în ultima perioadă.

Sunt închise traseele turistice din masivul Făgăraş, masivul Parâng şi traseul Brâna Caprelor din masivul Buila – Vânturariţa din cauza  riscului major de producere a avalanşelor.

Pentru turiştii care vizitează celelalte masive montane, echipamentul trebuie să fie strict de iarnă, iar pentru zona alpină echipamentul să fie tehnic (colţari, pioleţi, bocanci de tură, rachete de zăpadă).

„În caz de necesitate sau pentru informaţii cu privire la traseele turistice din judeţul Vâlcea, dar şi din România, vă rugăm să apelaţi numărul de telefon 0725.826.668 – Dispeceratul naţional Salvamont”, a declarat Mircea Lera, şeful Salvamontului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.