Meta
Realitatea Vâlceană

Din nou „Viskovitz ” de la Teatrul Anton Pann a adus acasă două premii şi două nominalizări cel mai bun spectacol, cea mai bună regie!

De la prima prezenţă într-un festival, imediat după premieră, „Eşti un animal,Viskovitz!” spectacolul Teatrului Anton Pann a luat Marele Premiu. Acest lucru s-a întâmplat în 2014 la Festivalulul Internaţional al Teatrului de Studio ”Davila Interfest” de la Piteşti.

Prezent şi pe scena Festivalul Internațional de Teatru Scurt de la Oradea în 2015 „Viskovitz” în competiţie cu spectacole produse de Teatrul Odeon Bucureşti, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul Mic Bucureşti şi Teatrul de Nord Satu Mare, a reuşit să convingă din nou juriul că spectacol Teatrului Anton Pann, produs de Tudor Lucanu merită încă două premii: premiul pentru cel mai bun spectacol şi premiul pentru cea mai bună regie.

A urmat o altă prezenţă la un festival european. Este vorba de Festivalul European de Teatru „Eurothalia” care s-a desfăşurat în perioada 8 şi 15 octombrie 2015 la Timişoara, eveniment la care au participat spectacole ale unor mari regizori străini şi români, marca, Silviu Purcărete, Jan Lauwers, Oskaras Korsunovas, Baczó Tunde şi alţii. Evenimentul de la Timişoara, neavînd caracter de concurs, a făcut ca spectacolul Teatrului Anton Pann să se bucure de succes, fiind aplaudat minunte în şir.
În aceeaşi săptămână actorii Teatrului Anton Pann au urcat şi pe scena Festivalulului de Teatru de la Piatra – Neamţ “ PLEDEZ PENTRU TINE(RI)!”. Şi aici ca şi la celelalte festivaluri şi în competiţie cu spectacole ale unor teatre importante din ţară, „Eşti un animal, Viscovitz!” de Alessandro Boffa, traducerea Alexandra Maria Cheşcu, adaptarea scenică Tudor Lucanu, s-a bucurat de imensa apreciere a publicului şi a juriului. Maria Zărnescu, preşedinta juriului, împreună cu scenografa Alina Herescu şi regizorul Szabo K. Istvan, au hotărât că premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie să revină spectacolului Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea. Pe aceeaşi scenă au mai fost strigaţi de două ori. Irina Moscu, cea care a realizat scenografia acestui spectacol a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună scenografie. La fel şi actorul Vlad Bîrzanu, nominalizat la Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolurile din spectacolul „ Eşti un animal,Viskovitz !” Mai amintim că Vlad Bîrzanu la Festivalulului “Excelsior” TEEN FEST de la Bucureşti, a luat Premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul Christopher Boone din spectacolul “O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii”.
Aşa cum am mai scris „Eşti un animal, Viscovitz!” de Alessandro Boffa, traducerea Alexandra Maria Cheşcu, adaptarea scenică Tudor Lucanu a avut premiera la Rm Valcea, în stagiunea 2014-2015, de atunci şi până-n prezent s-a jucat numai cu casa închisă. Vestea că este un spectacol bun s-a răspândit repede, premiile demonstrând
acest lucru. Regizorului Tudor Lucanu, scenografei Irina Moscu, coregrafei Galea Bobeicu, şi
actorilor distribuiţi în acest spectacol, Mădălina Ciotea, Reka Szasz, Vlad Bîrzanu, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula şi Cătălin Asanache, le spunem din nou FELICITĂRI, le meritaţi. Acum se pregătesc să plece la Festivalul Naţional de Teatru de Teatru de la Bucureşti, cel mai important eveniment de gen care se află în plină desfăşurare. Dar despre acest festival vom reveni cu mai multe amănunte în apropierea reprezentaţiei.

Succes pe mai departe, dragilor!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.