Meta
Realitatea Vâlceană

DIN VIRGULA MEA DE VEDERE • Panseu de electorală cu fațetă dalmațiană

Gata! M-am hotărât, la anu adică în 2016 îndoctrinat şi îndestulat cu teoria uninominalului, ca să merg la vot! Este pentru prima oară în viaţa mea când o să aleg eu, prin puterea minţii mele şi cu forţa mâinii drepte în care voi ţine ştampila cu VOTAT şi pe care o voi aplica pe cel care-l doresc eu, nu pe cel care mi-l servește partidul, pe tabelul electoral.

În România mea, unde a plouat vreme de peste un sfert de veac, cu partide, cu scutieri, cu impozite, cu violatori de babe şi de constituţie, cu preţuri mari şi speranţe mici, doresc să vină arhitecţi politici noi şi să înfigă proiecte straşnice de acoperişuri sociale pentru toţi românii! M-am săturat de vadimi, de voiculești, de tăriceni, de geonişti, de mitrişti, plagiști, dragno-electoriști, hrebenciuci şi alţi eunuci. Doresc ceva nou, proaspăt, cu răsuflare tinerească, cu elan bărbătesc, chiar dacă este damă, dar să fie damă bine! Nu mai vreau să-i văd. Le spun la toţi, bonjour şi să mănânce pensia, aia de NESIMȚIT, cu cogâlţuri! Las’ să vină alţii, mai proaspeţi şi mai parşivi decât ăştia. Politica uninominalului, bine dospită, însalivată şi rumegată de către Parlament va fi livrată cetăţeanului de rând, fără tva şi taxă de poluare, ca să-i ţină de foame, de cald şi de dor de comunism. Înaintaşii noştri se apărau de vrăşmăşia vremurilor cum credeau de cuviinţă: prin rugăciuni, doinire şi scufundare în alcool. Veselia lor era mama disperării! Acum, năcăjiţii pământului este musai să se ducă la vot şi să pună ştampila VOTAT pe cel care îi inspiră încredere şi n-o să-l mai mintă. Ţara mea este o ţară minunată în ruine, un paradis devastat, pe cât de bogată, pe atât de neîngrijită şi de decăzută, moraliceşte vorbind. Fiscalitate draconică şi regim de guvernare feroce. La orice împotrivire se scot bulangiii, purtătorii de bulane, pentru reprimarea celor care-i plătesc..! Dar’ pe cin’ s-aleg?

Pe cine-oi pune VOTAT la anu’, vorbesc când vor fi alegerile mari? M-a mai pus naiba, că dracu nu pot să zic, să mai citesc, într-un ziar de renume comunal, candidaţii dalmaţiaţi, pretendenţi la un loc călduţ, acolo sus, sus, sus române sus.
Auzi, mătăluţă, vestitul luptător de Cum Fu, în WC-ul Cârciumii patronată de Dama de Fier Forjat a politicii Local Kombat, care, chiar cu mântuirea păcatului de Mită latrinească, săvârșită în aria locațiunii mai sus amintite, dorește  să se globalizeze electoral pentru Primăria Municipiului ca să-și continue  proiectele din mandatul precedent, întrerupt, la modul grosolan și bădărănesc, de către oficialii magistrați ai timpului, fiind trimis cu escortă la o universitate de deglobalizare și mântuire sufletească. Personal și din virgula mea  de vedere, caracterial și madagascar îl consider pe domnul candidat, zâi să-i zâc că-mi scapă numele, un atitudinist pozitiv față de proprietatea privată și de drepturile și libertățile cetățeanului turmentat. Îl apreciez ca pe un Tip(ătescu) credincios al ideilor și inepțiilor lui dar și în Mântuitorul care îi va indica mintea și calea spre jilțul tapisat mișto cu velur și catifea grena. A trăit și el, c-așa-i spun eu dumnealui, clipe politice destul de grele. Nu i-a fost ușor, când în timpul luptelor crâncene, care se desfășurau pe câmpul de bătălie râmnicean să bea apă din copita calului și cu pieptul gol, mai abitir ca o traseistă, să cucerească Reduta Râmnicului. Și-a găsit liniștea, tihna și desăvârșirea sufletească sub patrafirul duhovnicului, Preotul Sindicat, care necontenit s-a rugat și se va ruga pentru izbăvirea dalmaționismului care l-a virust profund, cântându-i la Vecernie: „Fustinel, Fustinel/ Stai frumos pe scăunel/ Nu te hâțâna defel / Nu te cocoța pe masă/ Că te-or râde toți din casă/ Și mămica și bunica/ Și la urmă păsărica..!”
Puțini sunt aceea care spun, cu glas timid și șoptit, precum că fostul idil al Râmnicului va intra in Primărie călare pe un cal breaz și că o să le arate el, celorlalți că totul a fost de nu s-ar mai fi povestit, cât a calului de mare.. ! Din virgula mea de vedere, Fustinel are faţetă de politician, dar cred că va pierde, la greutate. Salutări frăţeşti, monseurule!

Pe cin’ s aleg, fraţilor? Mă mai gândesc eu. Mai este timp. Vă spun eu până la urmă…!?

GIGIONE IONESCU

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.