Meta
Realitatea Vâlceană

Doliu în presa vâlceană: A decedat Petre Tănăsoaica

Joi, 3 ianuarie 2019, ziaristul Petre Tănăsoaica (editorul cotidianului Viața Vâlcii) a decedat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Avea 63 de ani.

Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

NECROLOG
A plecat de lângă noi unul din constructorii de ziare locale, un om al literelor care putea să reunească firesc, într-o singură fiinţă, ziaristul acid şi poetul sensibil, un vâlcean atent la ce se întâmplă în jurul său şi afectat, aproape până la suferinţă fizică, de lucrurile care continuau să umbrească aceste locuri.
A fost o voce a Cetăţii, poate nu îndeajuns ascultată, dar asta nu l-a împiedicat nici o clipă să spună mereu ce credea că ar trebui îndreptat şi ce merita să fie lăudat. A iubit cu patimă viaţa Vâlcii şi tot la fel presa locală, la temelia căreia şi-a zidit destinul.
Ziaristul Petre Tănăsoaica are, de astăzi, o rubrică permanentă în paginile cotidianului lumii de dincolo, unde, sunt convins, va continua să scrie, fără preget, spre mai buna îndreptare a celor din jurul său.
Condoleanţe familiei îndoliate şi echipei ziarului ”Viaţa Vâlcii”! Dumnezeu să-l odihnească!
Primar, Mircia GUTĂU

Unul dintre oamenii care se identifica cu presa valceana si cu inceputurile acesteia in democratia de dupa 1989 a plecat sa isi scrie cronicile in ceruri! Petre Tanasoaica ramane un reper in istoria presei valcene!
DUMNEZEU SA IL IERTE! CONDOLEANTE FAMILIEI SI CELOR CARE L-AU CUNOSCUT!
Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea

Am aflat cu tristeţe pierderea omului, a jurnalistului, a scriitorului Petre Tănăsoaica.
S-a stins fulgerător unul din jurnaliştii vâlceni care a reuşit, de-a lungul activităţii prin profesionalism şi onestitate, să-şi făcă un ţel din informarea corectă a publicului. Va rămâne în memoria noastră pentru efortul constant depus în sprijinul comunităţii vâlcene.
Transmit familiei îndurerate sincere condoleanțe.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Preşedinte PNL Vâlcea, Deputat Cristian Buican

Trupul neînsufleţit al ziaristului Petre Tănăsoaica a fost depus la capela Bisericii ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Călimăneşti.

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, alături de un sobor de preoți, a oficiat slujba Stâlpilor la căpătâiul celui care a fost ziaristul şi scriitorul vâlcean Petre Tănăsoaica.

Înmormântarea lui Petre Tănăsoaica va avea loc duminică, 6 ianuarie, ora 13.00, la cimitirul din Cozia (lângă mănăstire).
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.