Meta
Realitatea Vâlceană

Dosare penale pentru alcool la volan

Au pus în pericol siguranța traficului rutier.

La data de 10 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control, pe strada 1 Mai, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

La data de 09 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Popești au oprit pentru control, pe raza comunei, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Oteșani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul i-a fost încredințat de către soția sa, care se afla în autoturism în calitate de pasager.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto, i-a rezultat o alcoolemie de 0.12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul de 29 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, iar soția s-a ales cu un dosar penal pentru încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere sau este sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.