Meta
Realitatea Vâlceană

Drumul Județean 646C, către Mânăstirea Surupatele, a intrat în execuție

Miercuri, 10 aprilie a.c., președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții “Reabilitate și modernizare DJ646C Băluțoaia (DJ646B)- Mânăstirea Surupatele, km 0+000÷3+000”.

În programul de lucru, drumul județean 646C care asigură legătura către Mânăstirea Surupatele, are o lungime de 3km., începând din Satul Băluţoaia. Valoarea contractului este de 4.437.127 lei, durata de execuție fiind de 22 luni, iar termenul de garanție 10 ani. Lucrarea este finanţată prin Programul de Dezvoltare Locală PNDL pentru care este beneficiar Consiliul Judeţean Vâlcea.

Drumarii de la Regia Judeţeană vor realiza o serie de lucrări, printre care: refacere sistem rutier pe o lungime de 2636m; amenajare drumuri laterale 9buc.; rigole carosabile 1205m, rigole pereate 3560m, rigole pereate drum lateral 520m, rigole ramforsate 265m; lucrări pentru siguranța circulației, zid sprijin pe o lungime 180m; refacere podețe de diferite diametre si lungimi (120buc.); amenajare parcari 970mp şi altele.

Prin această lucrare se vor schimba radical condiţiile de circulaţie, atât pentru locuitorii Comunei Frânceşti, cât şi pentru turişti, zona vizată având un potențial turistic ridicat datorită Mânăstirii Surupatele, dar şi a peisajelor deosebite pe care natura le oferă.

“Cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor am început și drumul către Mânăstirea Surupatele. Cetățenii din Frâncești sunt primii beneficiari ai faptelor noastre bune și de asemenea turiștii care vin la Mânăstirea Surupatele se vor bucura de condiții de trafic moderne. Așa cum am mai spus mă țin de cuvânt, ne ținem de cuvânt pentru că cei 200 milioane de euro, contracte pe care le-am semnat vor deveni certitudini prin investițiile pe care le facem”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.