Meta
Realitatea Vâlceană

DSVSA avertizează: Nu consumaţi carne de porc sau vânat fără să fie examinată!

Taxa pentru examenul de trichineloză este de 9 lei.
Pentru a preveni infestarea la om Trichinella spp prin consumul cărnii provenita de la porcii crescuţi în gospodăriile populatiei si sacrificati pentru consumul propriu, Direcţia Sanitar Veterinară Vâlcea informează cetăţenii să nu consume carne de porc sau vânat sălbatic fără să fie examinată.

Pentru porcii sacrificati în gospodăriile proprii, cetăţenii se vor adresa în vederea examinării trichineloscopice a cărnii, medicilor veterinari de la nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, Circumscriptiilor Sanitare Veterinare Zonale, Circumscriptiilor sanitatre veterinare de Asistenţă de la nivelul localităţilor din judeţ cât şi la sediul DSVSA Valcea.

Pentru efectuarea examenului de trichină recomand consumatorilor ca toate produsele de origine animală şi non animală să fie achiziţionate numai din unităţile alimentare supuse controlului sanitar veterinar. Totodată, pentru a veni în spijinul persoanelor care de sărbători sacrifică porci, în această perioadă DSVSA Vâlcea efectuează şi o permanenţă atât la sediul principal cât şi în teritoriu. Vreau să reamintesc celor care sacrifică porci că pentru examenul trichineloscopic să se prezinte la orice circă veterinară sau la sediul nostru cu aproximativ 100 – 150 de grame de carne, care să provină din pilierii diafragmatici, sau pe înţeles popular muşchiuleţii mici, muşchii maseteri şi cei intercostali, sau din muşchii radiali (de la piciorul din faţă) provenit de la vânatul salbatic (mistreţ). De asemenea, la sediul fiecărei birou sanitar veterinar din teritoriu se află la vedere nunărul de telefon al medicului veterinar, precum şi programul de activitate. Aş mai vrea să fac un apel la consumatori să ne anunţe toate neconformităţile constatate la numerele de telefon afişate la sediile noastre din teritoriu, precum şi la sediul nostru”, a declarat dr. Mihai Miclea, directorul executiv al DSVSA Vâlcea.

Examenul de trichineloză se realizează la cererea proprietarului pentru porcii crescuţi si sacrificeţi la nivelul gospodăriilor în vederea consumului propriu, precum şi în cazul vânatului sălbatic destinat consumului propriu. Taxa pentru examenul de trichineloză este de 9 lei.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.