Meta
Realitatea Vâlceană

EMOȚII. A început BAC-ul! 11 centre de examen în VÂLCEA, peste 2300 CANDIDAȚI. Desfășurarea PROBELOR. 27 iunie, primele REZULTATE. 1 iulie, REZULTATE FINALE

Luni, 20 iunie 2022, au început probele de foc ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Prima probă scrisă din sesiunea iunie – iulie 2022, a fost la Limba și literatura română, elevii vâlceni susținând-o în 11 centre de examen. La această primă probă au fost prezenți 2168 de candidați din 2200 înscrişi. Nu s-au prezentat 32 de candidați.

Numărul total de înscrişi la Examenul Naţional de Bacalaureat este de 2393 candidaţi: 2071 din seria curentă şi 322 din seriile anterioare.

Ca urmare a apariţiei unei situaţii medicale deosebite, la unul din centrele de examen a fost înregistrată o solicitare pentru subiect de rezervă. Din fericire, niciun candidat nu a încercat să copieze, ca urmare niciunul nu a fost eliminat din examen.

7 elevi cu cerințe educaţionale speciale au beneficiat de condiţii de examen adaptate, conform procedurii de egalizare de şanse.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici șiEvaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

• marți, 21 iunie – E. c), proba obligatorie a profilului

• miercuri, 22 iunie – E. d), proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 01 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplineascăurmătoarele condiții, cumulative:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.