Meta
Realitatea Vâlceană

Era şi cazul: Se modernizează Maternitatea şi Spitalul Vechi

În cadrul şedinţei Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional, organizată la sfârşitul lunii noiembrie 2016, au fost aprobate criteriile de selecţie pentru proiectele ce vizează reabilitarea termică a clădirilor publice.
Ca urmare a propunerilor formulate de Consiliul Judeţean Vâlcea, Ghidul Solicitantului va fi modificat, în sensul includerii în program şi a clădirilor din zona de protecţie a monumentelor istorice.
În acest context, au fost iniţiate demersurile pentru elaborarea studiilor şi expertizelor tehnice de specialitate pentru depunerea, spre finanţare nerambursabilă, a proiectului Reabilitarea termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea – Clădire strada Remus Bellu nr. 3 (Spitalul Judeţean de Obstetrică – Ginecologie) şi Clădire Strada General Magheru nr. 54 (Spitalul nr. 2).
În paralel cu acest obiectiv, au fost întreprinse deja măsuri pentru pregătirea, depunerea şi obţinerea finanţării nerambursabile pentru un alt proiect de anvergură, respectiv Modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului şi Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
„Ne-am apucat de lucru la aceste proiecte, care vin ca o continuare a eforturilor sistematice pe care Consiliul Judeţean Vâlcea le-a desfăşurat, de-a lungul timpului, pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de sănătate din judeţul Vâlcea. Sper ca, prin aceste demersuri, să mişcăm lucrurile în acest sector destul de sensibil, astfel încât sistemul de sănătate din judeţul Vâlcea să devină, într-un viitor cât mai apropiat, unul modern şi performant”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.