Meta
Realitatea Vâlceană

Femeie din Râmnicu Vâlcea, SANCȚIONATĂ CONTRAVENTIONAL cu 3000 lei pentru ABANDONAREA UNOR CĂȚEI

La data de 31 iulie polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați de către o persoană cu privire la faptul că în municipiului Râmnicu Vâlcea, au fost abandonați 5 căței, aceștia având aproximativ 2 luni de la naștere.

În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana în cauză, respectiv o femeie din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, față de care a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 3000 lei.

Cei 5 căței au fost preluați de către voluntarii Adăpostului Public Fețeni pentru îngrijirea acestora.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, alți 11 căței abandonați au fost salvați de către polițiști, fiind plasați în adăpostul Fețeni.

În ultima perioadă au fost semnalate mai multe astfel de fapte pe raza județului Vâlcea, motiv pentru care polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor vor desfășura acțiuni pentru prevenirea și combaterea abandonului animalelor.

Facem cunoscut faptul că, abandonarea sau alungarea animalelor, a căror existență depinde de îngrijire a omului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3000 și 12.000 de lei conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.