Meta
Realitatea Vâlceană

Fonduri europene, atrase de CJ Vâlcea, pentru echipamente de protecție împotriva COVID-19, la Spitalul Drăgoești!

Joi, 4 noiembrie 2021, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Întărirea capacității Spitalului de Psihiatrie Drăgoești de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, în valoare totală de 843.407,97 lei (cca. 175.000 euro), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Proiectul vizează consolidarea capacității de răspuns la criza COVID-19 a Spitalului de Psihiatrie Drăgoești prin:

- crearea unor spații medicale mobile de triaj, izolare, diagnostic și tratament pentru pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2;

- achiziționarea de echipamente medicale și de protecție personală, necesare prevenirii și limitării răspândirii virusului.

Astfel, Spitalul din Drăgoești, singurul spital de psihiatrie pentru bolnavii cronici din județ, va fi dotat cu următoarele echipamente medicale: 4 containere tip salon cu grup sanitar propriu, un monitor funcții vitale, tuburi de oxigen, nebulizatoare, analizor hematologic și de gaze, precum și un sistem integrat cu mărunțire și sterilizare cu abur a deșeurilor biologice periculoase.

Totodată, prin proiect se achiziționează echipamente de protecție personală, în valoare totală de 32.515,56 lei.

Până în prezent, în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, Consiliul Județean Vâlcea a elaborat și depus proiecte în valoare de aproximativ 24.000.000 lei (cca. 5.000.000 euro), pentru sprijinirea sistemului medical și a celui de asistență socială.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.