Meta
Realitatea Vâlceană

Furtuna a făcut ravagii în Vâlcea: 14 localități afectate, copaci căzuți pe autoturisme, acoperișuri prăbușite!

Furtuna de ieri seară, 13 iunie a.c., și cantitatea mare de precipitații cazute în intervalul 22.00-24.00 au avut urmări deosebite în județul nostru!
“Împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, am coordonat pe durata serii și a nopții intervenția structurilor cu atribuțiuni în domeniul situațiilor de urgență,în așa fel încât urmările fenomenelor din ziua precedentă să fie înlăturate,cât se poate de repede”, a declarat prefectul Florian Marin.
Situația în județ (inclusiv în municipiul Râmnicu Vâlcea),la ora 2.00 se prezenta astfel:
-14 localitati afectate
-68 situatii de urgenta
-22 copaci cazuti pe autoturisme
-24 copaci cazuti pe carosabil
-11 copaci cazuti pe cladiri
- 4 copaci cazuti pe linii electrice (curenti slabi si joasa tensiune 220v)
- 4 acoperisuri prabusite
- 2-incendii (1 casa nelocuita, 1 camion cu lemne)
- LEA 20 kv ( medie tensiune) intrerupte: 11, PT afectate – 391, nr consumatori intrerupti- 11830.
La ora 2.00 nu mai erau drumuri naționale blocate si nici nu au fost înregistrate victime sau răniți ca urmare a fenomenelor meteo periculoase.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA
CANCELARIE PREFECT

INFORMARE PRESĂ

Urmare a situațiilor aflate în dinamică, din cauza efectelor fenomenelor de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, manifestate prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii, căderi de grindină și cantități de apă ce pot depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, luând în considerare informările transmise de către structurile cu atribuții în domeniu, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, informează asupra situației existente în dimineața zilei de 14 iunie 2018, ora 08.00:

Pe reţeaua de drumuri naţionale și județene, la această oră nu sunt înregistrate evenimente deosebite, circulația auto desfășurându-se în condiții de siguranță.

În localitățile Râmnicu Vâlcea, Brezoi și Bujoreni s-au înregistrat căderi accidentale de arbori, respectiv:
Total copaci căzuţi pe autoturisme – 22;
Total copaci căzuţi pe carosabil – 24;
Total copaci căzuţi pe clădiri – 11;
Total copaci căzuţi pe linii electrice – 4;
Total acoperişuri afectate – 4

Referitor la nivelul reţelelor de energie electrică la această oră sunt afectate 9 linii de 20 Kv cu 220 posturi transformare, fiind afectaţi un număr de 2.308 consumatori din localităţile: Băile Olăneşti, Brezoi, Racoviţa, Câineni, Boişoara, Perişani, Horezu, Vaideeni, Mateeşti, Berbeşti, Costeşti, Bărbăteşti, N. Bălcescu şi Călimăneşti.

Echipele CEZ intervin în toate zonele afectate în vederea soluţionării avarilor înregistrate.

Total intervenții ca urmare a fenomenelor meteo periculoase: 146, respectiv:
- ISU VL – 28,
- IJJ – 17,
- IPJ – 30,
- PIETE PREST – 35,
- CEZ – 36.
În urma unei furtuni extrem de puternice care a afectat azi-noapte municipiul şi a produs mai multe stricăciuni şi avarii (copaci căzuţi, maşini lovite, etc.), echipele de intervenţie ale DADP şi SC Pieţe Prest au acţionat, începând de la primele sesizări primite de-a lungul întregii nopţi şi în cursul acestei zile pentru remedierea aspectelor sesizate.
Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă asigură că face toate eforturile pentru readucerea lucrurilor pe fagaşul normal.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.