Meta
Realitatea Vâlceană

PERCHEZIȚII la 12 persoane bănuite de FRAUDE INFORMATICE

• GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN COMITEREA DE FRAUDE INFORMATICE ȘI SPĂLARE DE BANI, DESTRUCTURAT!
În această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, efectuează 6 percheziții domiciliare, în județul Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice şi spălare de bani.

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Vâlcea, efectuează 6 percheziții la domiciliile a 12 persoane, bănuite de fraude informatice și spălare de bani. Perchezițiile domiciliare sunt efectuate în Râmnicu Vâlcea, Mihăești și Galicea.

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că persoanele bănuite ar fi comis mai multe fraude informatice, prin intermediul platformelor on-line, în dauna a 22 de persoane, prin postarea de oferte false pe internet, reprezentând diferite bunuri, în special autoturisme.

Faptele ar fi fost comise începând cu anul 2016, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 70.000 de euro.

12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune participă polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Pitești, iar în activități sunt angrenați și jandarmi.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.