Meta
Realitatea Vâlceană

GUVERNAREA, un test decisiv pentru PNL!

Delir “galben” am putea spune, în toată țara! Însă, un amănunt deosebit de important și care nu trebuie trecut neobservat este cum a strâns noul Guvern voturile necesare învestirii în Parlament! Au ajuns la putere? Oare chiar au ajuns la putere?, cred că asta e întrebarea. Ce legi să treci când ai avut nevoie de trădări de la Pro România și de la PSD pentru cvorum și pentru majoritatea asta infimă?! Oricum e un început bun, însă mai e foarte mult de lucru!
Eu sunt de părere că PNL mai degrabă a devenit, cum bine a zis cineva la TV, „ostatic la guvernare”, fiind un partid de doar 21% în parlament, înconjurat de partide care din acest moment au reintrat în cursa pentru alegerile prezidențiale, locale și parlamentare.
Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns practic, în ultimele zile ale primului mandat, să lucreze cu primul Guvern care îi este aliat, “Guvernul meu”, cum a tot repetat cu diverse ocazii.
Succesul lui Ludovic Orban înseamnă, pentru Klaus Iohannis, un câştig categoric al alegerilor prezidenţiale. Dar este și un succes al său, pentru că trebuie să precizăm că Orban a reuşit, de la preluarea șefiei partidului, să îi aducă cel mai mare scor, la alegerile europarlamentare, când PNL s-a clasat pe primul loc.
În plan politic, cum bine știm urmează alegerile locale şi alegerile parlamentare, fix peste un an de la învestirea Guvernului Orban. Guvernarea reprezintă un test pentru PNL, care va trebui să demonstreze dacă este pregătit, la finalul anului 2020, pentru un Executiv liberal de patru ani, care să fie susținut de o posibilă majoritate confortabilă în Parlament.

Totuși să revenim acum la PNL Vâlcea, unde totul culminează și cu turneul electoral în ultima zi de campanie pentru alegerile prezidențiale, de vineri, 8 noiembrie 2019, al lui Klaus Iohannis însoțit de premierul Ludovic Orban, despre care se știe apropierea de județul nostru, președintele liberalilor fiind prezent la multe evenimente alături de Cristian Buican și liberalii vâlceni. Deși evenimentul se dorea să fie la Sala Sporturilor ca să poată participa cât mai multe persoane, până la urmă s-a decis să se desfășoare la Sala Sindicatelor, la ora 16.00. După această vizită mai putem trage câteva concluzii!
Cert este faptul că liberalii vâlceni se pregătesc intens, plus că e “bătaie” mare pentru posturile de prefect, subprefect și restul…Odată cu formarea noului Guvern, evident vine și schimbarea reprezentanților în teritoriu! Se vehiculează tot felul de nume, iar noi, ca de obicei, vă vom ține ancorați în realitate, cu date oficiale, cu cine vine, cine râmâne, nu supoziții!
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.