Meta
Realitatea Vâlceană

HOTĂRÂRI IMPORTANTE, ÎN ULTIMA ȘEDINȚĂ A ACTUALULUI CONSILIU JUDEȚEAN

Marți, 20 octombrie 2020, s-a desfășurat, printr-o platformă on-line, ultima ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea din acest mandat.
Cu acest prilej, consilierii județeni au aprobat 13 proiecte de hotărâre ce au vizat: rectificarea programului lucrărilor de întreținere și reparații drumuri și poduri; modificări ale listei obiectivelor de investiții; majorarea bugetului de venituri și cheltuieli al SJU Vâlcea; aprobarea documentațiilor tehnico-economice pentru trei tronsoane de drum județean, dar și aprobarea a două acorduri de parteneriat între Județul Vâlcea și Comuna Vaideeni și între Județul Vâlcea și ADR Sud-Vest Olenia.

190.911 lei pentru proiectul „Centru comunitar integrat, în comuna Vaideeni”

În cadrul ședinței, aleșii județului au aprobat un nou acord de parteneriat între Județul Vâlcea și Comuna Vaideeni, pentru implementarea proiectului „Centru comunitar integrat, în comuna Vaideeni”.
Acordul vizează suplimentarea sumei alocate inițial pentru elaborarea documentației tehnice a proiectului. Pentru plata tuturor cheltuielilor neeligibile de proiectare, consultanță și asistență tehnică necesare demarării lui, în cadrul acestui parteneriat, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat alocarea sumei de 190.911,23 lei.
Cererea de finanțare a proiectului „Centru comunitar integrat, în comuna Vaideeni” este eligibilă și a fost depusă, în data de 30.09.2020, în cadrul Programului Operațional Regional.

Demersuri pentru achiziționarea Ansamblului Culei Greceanu

La propunerea președintelui Constantin Rădulescu, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind exercitarea, de către Județul Vâlcea, a dreptului de preempțiune referitor la cumpărarea imobilelor „Cula Greceanu” și anexe, scoase la vânzare de proprietara acestora.
Deoarece Ministerul Culturii a renunțat la dreptul de preempțiune al statului român de a cumpăra aceste monumente istorice, Consiliul Județean Vâlcea va întreprinde demersurile legale pentru achiziționarea și includerea în patrimoniul public al județului Vâlcea a Ansamblului Culei Greceanu, monument istoric ce datează din secolul XVIII.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.