Meta
Realitatea Vâlceană

Ia de-aici pamfletu’ cu un leu biletu’

Directorul adjunct Bălășel, cu onoarea „reperată”

În ediția de săptămâna trecută a publicației „Realitatea Vâlceană”, la rubrica intitulată „Ia de-aici pamfletu’ cu un leu biletu’”, a fost luat în peniță și domnul profesor Bălășel, director adjunct al Colegiului Național Alexandru Lahovari, din Râmnicu Vâlcea. Am spus „Și” pentru că domnia sa nu a constituit subiectul principal al pamfletului, cu scuzele de rigoare că nu i-am acordat atenția cuvenită, dintr-o regretabilă scăpare jenantă, evident, dar pe care ne-o asumăm sub puterea semnăturii și cu fereastra deschisă.

De fapt, era vorba de imaginea Colegiului Lahovari, arsă ca la o proiecție pe ecran, datorită cărbunilor care au dat foc peliculei cinematografice și au dat și un răgaz spectatorilor pentru o pauză de țigară: cazul celor doi profesori care s-au încăierat pe holul liceului în disputa pentru elevele disponibile, cazul „istoricului” Oane care a scuipat în candela profesorului meu, Constantin Gibescu, și, cu voia, Proniei, pe ultimul loc, din nou cu scuze, cazul domnului profesor Bălășel, care conform celor declarate de elevii domniei sale, cică le-ar da notă de trecere numai dacă vin la meditații, în particular.

Potrivit site-ului www.portalinvatamant.ro, prevederile noului Cod Etic pentru Învățământul Preuniversitar interzic profesorilor să facă meditații în particular cu elevii de la clasele la care predau.

Asta a fost tot. A durut o clipă și putea să treacă în amintire, dacă nu i-ar fi răscolit ifosele de uns politic în misia cu renumerație mică, după buget. Ne-a vizitat la redacție. Și-a exprimat opinia în dezacord cu cele spuse de noi și a solicitat un material în măsură să-i repare imaginea. L-am asigurat că îi va fi respectat dreptul la replică, dar a avut pretenția să fie redactat și semnat tot de autorul pamfletului, numai după ce îi va fi prezentat înaintea publicării.

Pentru că nu pot accepta un contract prenupțial cu domnia voastră, domnule director adjunct, și respectând regula meseriei, sunt obligat să vă declar inatacabil și cu onoarea reperată, până la probarea contrariului, urmând să răspundeți la patru întrebări, dacă aveți amabilitatea:

  1. - Au reclamat elevii clasei a XII-a C, al căror diriginte i-a spart nasul profesorului de geografie (cu felicitări) că sunt supuși obligației să se prezinte la meditații dacă vor să promoveze?
  2. - La clasa a XII-a -Socio-Uman funcționează același „mecanism” la care se supune și clasa a XII-a C?
  3. - Cum puteți decarta cu Ana-Maria Floroiu, fostă inspector filolog, trasportată de la Inspectoratul Școlar la Colegiul Lahovari, acum în concediu de maternitate, fără să declarați asul ascuns în mânecă?
  4. – Care a fost motivul altercației dintre dumneavoastră și elevul Dobrinescu, obligat să-și salveze colega, e drept, cu ceva ani în urmă, în scopul salvării onoarei până la capăt și cu orice preț, moștenit de la tatăl lui?

Petrinel ȘTEFĂNESCU

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.