Meta
Realitatea Vâlceană

În intervalul 15 martie-15 aprilie „Luna plantării arborilor”, speranţă în viitorul pădurilor din judeţul Vâlcea

„Luna plantării arborilor”, noţiune ce are astăzi multiple semnificaţii, a izvorât din preocuparea ce se impune din ce în ce mai mult pentru menţinerea integrităţii fondului forestier naţional.
Miercuri, 15 martie 2017, începând cu ora 11.00, Direcţia Silvică Vâlcea organizează a acţiune de plantare în trupul de pădure de la Seaca, din raza de activitate a Ocolului Silvic Calimăneşti. Evenimentul marchează debutul manifestărilor desfăşurate sub egida „Luna plantării arborilor”, acţiune ce se desfăşoară anual, în perioada 15 martie-15 aprilie.
Devenită deja tradiţie, prin acţiunile şi manifestările ce au loc în acest interval se urmăreşte atragerea şi atenţionarea opiniei publice asupra importanţei ,,aurului verde”, cum pe bună dreptate a fost denumită pădurea, în ideea de a conştientiza la nivelul întregii populaţii importanţa pădurii pentru protecţia mediului şi implicit sănătatea omului.
Aşadar, în perioada 15 martie-15 aprilie 2017 vor avea loc acţiuni întreprinse de reprezetanţii Ocoalelor Silvice ale Direcţiei, acţiuni de plantare a puieţilor, acţiuni de scos-repicat puieţi forestieri din pepiniere silvice, de împădurire a unor terenuri din fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Vâlcea şi acţiuni de strângere a deşeurilor din fondul forestier de stat sau privat luat în pază.
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.