Meta
Realitatea Vâlceană

În timpul unor săpături în grădină, un bărbat a dat peste o grenadă! Recomadările ISU

Marţi, 06.06.2017, la ora 13.42, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru ridicarea unui obiect de muniţie din municipiul Rm. Vâlcea, str. Arinilor. În timpul unor săpături în grădină, un bărbat a dat peste o grenadă defensiva fără focos. Echipajul pirotehnic a intervenit pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea într-un depozit în vederea distrugerii.
În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:
- Nu vă jucaţi cu asemenea componente!
- Nu o mişcaţi!
- Nu o atingeţi!
- Nu o loviţi!
- Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!
- În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;
În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢIIDE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.
Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea

1 Comment for “În timpul unor săpături în grădină, un bărbat a dat peste o grenadă! Recomadările ISU”

  1. serghei60

    Iar pompierii?
    Instituţia se numeşte Inspectorat pentru situaţii de urgenţă judeţean şi NU inspectorat pentru incendii judeţean sau inspectorat de pompierii judeţean.
    Pompierii sting incendii iar asanările şi distrugerile se fac (încă!!!) de pirotehnişti, pirotehnişti care nu sunt pompieri şi care sunt formaţi în arma geniu şi ţin de protecţia civilă.
    Este atât de simplu!

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.