Meta
Realitatea Vâlceană

În Weekend: PESTE 800 AMENZI APLICATE pe LINIE RUTIERĂ ! Șoferi VITEZOMANI, DROGAȚI și SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, cu DOSARE PENALE!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat în perioada 3-5 martie a.c., pe drumurile publice din județ, pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nererespectarea regimului legal de viteză, depășire neregulamentară și pentru consumul de băuturi alcoolice sau a altor substanțe la volan.
Astfel, polițiștii au verificat 1035 autovehicule, au legitimat 1200 persoane, au efectuat 454 testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile depistate au aplicat 838 sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 263.000 de lei.
Dintre amenzile aplicate, 436 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 24 depășire neregulamentară, 31 pentru abateri bicicliști, 11 pentru abateri ale pietonilor, 6 pentru abateri căruțași, 3 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru consumul de alcool și 324 pentru alte nereguli.
Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 111 de permise de conducere (72 pentru viteză neregulamentară, 24 pentru depășire neregulamanetară, 3 pentru consumul de alcool la volan, 3 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 9 pentru alte abateri) și retrase 33 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și 1 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

Exemple:
În data de 2 martie a.c., un tânăr de 24 ani, domiciliat în localitatea Budești, afost surprins în trafic de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un vehicul în municipiul Râmnicu Vâlcea, cu oviteză de 133 de km/h pe un sector de drum limitat la 50 de km/h.În acest sens, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 delei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere, învederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pe o perioadăde 120 de zile.

La data de 3 martie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au depistat în trafic, un bărbat de 41 de ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un vehicul în munucipiul Râmnicu Vâlcea, cu oviteză de 130 de km/h pe un sector de drum limitat la 50 de km/h.Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice,pe o perioadă de 90 de zile.

În data de 4 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Drăgășani –Formațiunea Rutieră au identificat un bărbat, din București, în timp ce conducea un autovehicul în localitatea Ionești, emanând halenă alcoolică, motiv pentru care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.
Conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilometru, cât si recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstrebiologice.

Sâmbătă, 4 martie a.c., în jurul orei 19.25, polițiștii rutieri din cadrul Formațiunii Rutiere Horezu au depistat un bărbat, din comuna Măldărești, în timp ce conducea un autovehicul în localitatea Măldărești, sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelorpsihoactive T2B -OPI, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabiliriii substanțelor psihotrope în organism.
A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Tot pe data de 4 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri din cadrul Formațiunii Rutiere Horezu au depistat un bărbat, din comuna Vaideeni, în timpce conducea un autovehicul în localitatea Horezu, sub influența unor substanțe psihoactive.În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelor psihoactive T1B -THC, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabiliriii substanțelor psihotrope în organism.A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Totodată, în cursul aceleași zile, polițiștii rutieri din cadrul Secției nr 2 Poliție Rurală Milcoiu au depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe DJ678 A, sub influența băuturilor alcoolice.În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0, 71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.