Meta
Realitatea Vâlceană

Înalta Curte a decis: Iohannis nu a fost incompatibil!

• Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins recursul Agenţiei Naţionale de Integritate şi a decis că fostul primar al Sibiului Klaus Iohannis nu s-a aflat în stare de incompatibilitate!

Miercuri, 21 ianuarie a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-a pronunțat în cazul recursului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) la decizia prin care i s-a dat câştig de cauză preşedintelui Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate. Președintele României a câștigat procesul. Înalta Curte a respins recursul ANI. La scurt timp, șeful statului a salutat decizia instanței supreme și le-a recomandat tuturor oamenilor politici să răspundă cu promptitudine oricăror solicitări din partea Justiției.

Administrația Prezidențială a informat prin intermediul unui comunicat de presă că președintele a luat act de hotărârea Înaltei Curți și salută decizia instanței supreme.

Președintele a fost convins, încă de la început, că nu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate și, de aceea, nu a recurs la niciun fel de excepție care ar fi fost de natură să amâne această pronunțare. Klaus Iohannis își afirmă încrederea în profesionalismul și independența sistemului judiciar și recomandă tuturor oamenilor politici să răspundă cu promptitudine oricăror solicitări din partea Justiției”, se mai arată în comunicatul de presă.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.