Meta
Realitatea Vâlceană

Incendiile de la Stolniceni, pericol pentru sănătatea locuitorilor din zonă! Măsuri dispuse de autoritățile locale

În ultima lună, la stația de sortare a deșeurilor din Stolniceni, aparținând S.C.Urban SA au avut loc trei incendii de mică și medie intensitate care, prin degajarea de fum, au constituit o problemă pentru sănătatea locuitorilor din zonă.
În aceste condiții, prefectul Florian Marin a avut o întâlnire de lucru, luni 11 februarie 2019, cu conducerea Urban SA dar și cu conducerile Gărzii de Mediu Vâlcea, Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea,Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

“Tuturor le-am solicitat să fie luate toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare, în așa fel încât incendiile în zonă să fie pe măsura posibilităților prevenite ori limitate ca intensitate și întindere iar disconfortului creat cetățenilor din proximitatea stației să fie unul redus. Operatorul de salubritate a solicitat un termen de cca 2 luni de zile, până la care să realizeze în mod intensificat transportul deșeurilor sortate către gropi de gunoi autorizate din țară.
În acest timp zona va fi supravegheată de echipaje ale IPJ și IJJ Vâlcea, iar lucrătorii ISU vor verifica stația periodic,pentru preîntâmpinarea incendiilor. Totodată, potrivit competențelor legale atât Direcția de Sănătate Publică cât și Garda de Mediu vor realiza o monitorizare a zonei, urmând a lua, potrivit constatărilor, masurile prevăzute de lege”, a explicat prefectul Florian Marin.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.