Meta
Realitatea Vâlceană

Îngrijorător: Cinci accidente rutiere în numai două zile (29-30 august)

1. La data de 29 august a.c., ora 02.45, A. Ioan, de 60 de ani, din com. Ştefăneşti, a condus un autovehicul pe DJ677D-Ştefăneşti, iar la km. 8 + 170 m, pe fondul oboselii a pierdut controlul asupra volanului intrând cu autovehiculul în şanţ de pe partea dreapta a drumului,lovind un cap de pod. În urma impactului a rezultat rănirea şoferului diagnosticat cu TCC şi traumatism toracic.

Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor, dar i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

***

2. La data de 29 august a.c., în jurul orei 01.10, C. Nicolae, de 20 ani, din com Copăceni, a sustras un autoturism, ce aparţine lui G. Ionuţ, după care l-a condus  pe DJ 676 – Copăceni. La km 23+700 m, pe fondul vitezei excesive şi a lipsei de experienţă a pierdut controlul direcţie de deplasare, şi  a părăsit partea carosabilă înspre dreapta, distrugând un gard şi intrând în curtea unei locuinţe. Din accident a rezultat rănirea gravă  a conducătorului auto, diagnosticat cu  ,, TCC acut, plagă facială. În urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

***

3. La data 29 august a.c., în jurul orei 20.20, G. Gheorghe, de 70 de ani, com. Lăpuşata,  a condus un motocultor şi o remorca artizanală, pe DJ 676 – Lăpuşata, iar la km. 35 + 800 m, pe un sector de drum în pantă, la ieşirea dintr-o curbă la dreapta, după ce sistemul de frânare i s-a defectat, a pierdut controlul direcţie şi a intrat în şanţul din dreapta părţii carosabile, răsturnându-se.

Din accident a rezultat rănirea gravă a lui G. Gheorghe, care a fost transportat la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul de „fractură claviculă şi fractură femur”.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

4. La data de 30 august a.c., ora 22.50, S. Vasile, de 63 de ani, din comuna Scundu, a condus un atelaj hipo pe DJ 645 – Scundu şi la efectuarea manevrei de depăşirea unui autoturism oprit a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un autovehicul, condus din sens opus de J. Sorin, rezultând rănirea lui S. Vasile şi a Mariei S. Maria, pasageră în atelaj hipo.

Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul judeţean Vâlcea în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Căruţaşul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de  0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării a conducătorului auto a rezultat  că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

***

5. La data de 30 august a.c., ora 14.00, P. George, de 47 de ani, din com Bascov, jud. Argeş, a condus un motociclu pe DN 7, iar la km 238 + 667 m, a efectuat o depăşire a unei coloane pe marcaj continuu, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autovehicul, condus din sens opus de V. Virgil, de 68 de ani, din Bucureşti.

Imediat, I. Vasile, de 21 de ani, din Ciofrângeni, din judeţul Argeş, în timp ce conducea o autoutilitară spre Sibiu, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autovehicul din faţa sa care a frânat brusc la accident şi a pătruns pe sensul opus de mers lovind frontal un autovehicul, care circula spre Rm. Valcea, condus de C. Ioan, de 52 de ani din municipiul Sibiu.

Din accident a rezultat rănirea:

1. P. George, de 47 de ani, diagnostic fractură,

2. C. Iuliana, de 50 de ani, diagnostic traumatisme şi contuzie abdominală,

3. M. M., de 14 ani, cetăţean din Germania, diagnostic contuzie coloană cervicală şi hemitorace dreapta, escoriaţii cervicale, plăgi escoriate,

4. M. Lucia, 48 de ani, cetăţean din Germania, diagnostic contuzie hemitorace dreapta şi regiune cervicală.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.