Meta
Realitatea Vâlceană

ÎNGRIJORĂTOR! Tot mai mulți DROGAȚI și SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, depistați LA VOLAN!

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU DEPISTAREA CONDUCĂTORILOR AUTO AFLAŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANŢE

În perioada 04.05.2022-10.05.2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În urma activităţilor desfăşurate au fost testați 1873 de conducători auto, fiind aplicate 20 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, consumând băuturi alcoolice la volan. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 20 de permise de conducere pentru consumul de alcool și totodată, au fost constatate 8 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consumul de băuturi alcoolice la volan și 3 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple:
1. La data de 06 mai a.c., pe strada Nicolae Titulescu, din municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost depistat un bărbat, de 33 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența substanțelor psihoactive.
Din verificările efectuate cu aparatul Drugtest, a rezultat o valoare pozitivă asubstanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.