Meta
Realitatea Vâlceană

Investiţii in sănătatea vâlceană: SJU are aparat de electrochirurgie cu opţiunea de sigilare vasculară

Înncepând cu luna aprilie 2016, în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a intrat mult aşteptatul aparat de electrochirurgie cu opţiunea de sigilare vasculară. Este un aparat de ultimă generaţie care nu lipseşte din blocul operator al spitalelor universitare din România sau din blocul operator al spitalelor din Vestul Europei.

Cu ajutorul acestui aparat timpul, de operaţie va scădea semnificativ, se va putea diversifica gama de intervenţii chirurgicale ce se efectuează la Râmnicu Vâlcea şi va scădea consumul de materiale sanitare din sălile de operaţii. Aparatul de sigilare vasculară poate fi folosit în majoritatea secţiilor cu profil chirurgical (chirurgie generală, chirurgie pediatrică, urologie, ginecologie, etc.) din cadrul SJU Vâlcea, atât în chirurgia clasică, cât şi in chirurgia laparoscopică.

Aparatul de sigilare vasculară a costat aproximativ 225.000 RON şi a fost achiziţionat cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea care a alocat suma de 50.000 RON cu această destinaţie, restul banilor provenind din fondurile SJU Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.