Meta
Realitatea Vâlceană

Investiţiile, prioritatea conducerii Primăriei Râmnicului în 2018!

Miercuri, 20 decembrie a.c., la ora 12.00, primarul Mircia Gutău, alături de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, a susţinut o conferinţă de presă în care a făcut bilanţul activităţii pe 2017, dar a vorbit şi despre proiectele viitoare, în care investiţiile sunt prioritare!

Cu un buget mai mic pe 2018, conducerea Primăriei Râmnicului strânge cureaua în toate instituţiile subordonate

“Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru Primăria Râmnicului. Foarte multe din lucrurile pe care am vrut să le facem le-am și realizat, vi le-am prezentat şi dumneavoastră. Bugetul o să fie mai mic în 2018, știm asta cu toţii, pentru că impozitul pe profit a scăzut de la 16 la 10%. În plus, excedentul din 2016 se oprește și dacă vă amintiți eu am spus când nu eram primar că este o mare greșeală să facă excedent în loc să fi făcut, de exemplu, Parcul Zăvoi cu locuri de joacă de cea mai bună calitate, chiar dacă erau mai scumpe. Am făcut economie degeaba. Se vor majora impozitele și taxele în suma impusă de lege. Nu se vor ajunge însă la sume mari. La un apartament, de exemplu, acolo unde mă interesa cel mai tare, creșterea nu este mai mare de 40 de lei pe an, adică 4 lei pe lună… Una peste alta, facem economii peste tot. Vom face curățenie în toate compartimentele Primăriei. La ADP, de exemplu, vom reduce organigrama cu cel puțin 22 de locuri. Cei care sunt acum, trebuie să își dovedească eficiența pentru a rămâne. Municipiul Râmnicu Vâlcea are și Teatru, și Filarmonică, și cor. Suntem prea mici pentru a ne permite toate aceste trei cheltuieli. Am avut ideea de a comasa cele două teatre, dar nu se poate. Conform legii, Consiliul Județean ar trebui să aibă în organigramă locuri vacante. Erau doar 5 sau 6 și nu puteam duce acolo peste 20 de inși. Am analizat, însă, eficiența de la cor. Din cei 23 care sunt acolo, 17 au și alte locuri de muncă, unii sunt profesori de muzică, alţii iau sallariu şi din alte părţi, aşa că, tot ca să facem economii, vom face un contract de prestări servicii doar pe o perioadă limitată. Vom face economii și de acolo, așa cum vom face și la Cantina Socială. Obligatoriu trebuie să continuăm să le dăm mâncare acelor oameni nevoiași, dar am făcut un calcul cu salariile, cu aprovizionarea, cu gazul, curentul și ce se mai consumă acolo. Am ajuns la un calcul conform căruia se duc din buget undeva la 12 miliarde pe an. Și ne-am gândit ce ar însemna să facem un contract cu o firmă privată care să aducă mâncarea. O să cheltuim undeva la 3 miliarde, cu doar doi oameni angajați care să împartă mâncarea. Directorul mai are un pic și iese la pensie, două doamne care erau la contabilitate vor merge la alte direcții. Cei necalificați vor rămâne să împartă mâncare, alte doamne ies la pensie. Va rămâne fără loc de muncă o bucătăreasă, dar am văzut și eu la AJOFM, o bucătăreasă bună își găsește de muncă în 30 minute, așa de mare este cererea”, a declarat primarul Mircia Gutău.

Investiţiile, prioritare pe 2018
Referitor la acest capitol, primarul Mircia Gutău a dat exemplu Bulevardul Dem Rădulescu, care va avea bretelele finalizate, primul tronson se face în ianuarie, cel de-al doilea în martie 2018. Strada Știrbei Vodă va avea sistem de iluminat, cu mobilier urban, sisteme de taxare pentru parcări, exact cum este în Occident, unde să poți să plătești cu cash, cu cardul sau prin SMS. Un alt proiect important care va fi realizatanul viitor este schimbarea locației pentru Vamă, unde deja există avizul de la minister, locația fiind undeva în zona industrială a municipiului. Actualul sediu al vămii va avea destinație de autogară, unde se vor muta toate firmele de transport din oraş.

Modernizarea Ştrandului Ostroveni, un proiect început prost care dă bătăi de cap administraţiei locale. Cei care au greşit vor fi chemaţi în instanţă!l

Mai avem un proiect, finalizarea ștrandului Ostroveni, dar eu sunt sceptic. Este un proiect prost început. Noi am reziliat contractul cu firma care făcea construcția pentru că s-au scurs degeaba zeci de miliarde. Nu pot spune sigur pentru că nu am o hârtie oficială, deși sunt convins că este așa, proiectul a fost unul greșit. Va trebui să luăm o decizie majoră, mergem din gaură în gaură, sau tăiem răul de la rădăcină. Eu sunt adeptul celei de-a doua variante. Proiectantul spune că se poate face… Bine, se poate face dar cu ce costuri, deja am ajuns la o cofinanțare de 94%. Va trebui să ne îndreptăm în instanță împotriva celor care au greșit pentru că așa este normal!”, a explicat primarul Gutău.

Primarul Gutău vorbit şi despre echipa de handbal HCM Râmnicu Vâlcea pe care a felicitat-o încă o dată pentru performanța de a termina anul pe locul secund al clasamentului, ceea ce nu poate fi decât o bucurie pentru iubitorii sportului.
De asemenea, fiind sfârşit de an, conducerea Primăriei Râmnicului a transmis tuturor vâlcenilor sănătate, fericire şi un 2018 plin de bucurii şi împliniri pe toate planurile! Sărbători binecuvânte! La Mulţi Ani!
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.