Meta
Realitatea Vâlceană

ITM Vâlcea: Informare pentru cetățenii români care doresc să muncească în Norvegia

În scopul evitării exploatării cetățenilor români care doresc sa muncească în Norvegia, vă transmitem informațiile primite de la Ambasada României la Oslo, în vederea conștientizării acestora, pentru a nu cădea victime ale înșelătoriilor și exploatării prin muncă pe teritoriul Norvegiei .

Din informațiile oferite de Ambasada României la Oslo, a rezultat că cetățeni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au devenit victime ale exploatării prin muncă și/sau ai unor înșelătorii financiare.

Muncitori români au fost fraudați de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaților și au accesat credite foarte mari, la diferite intituții de credit din Norvegia, în numele și pentru angajatul lor. Mulți dintre aceștia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile și creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant.

Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme în numele victimei. ‘’Facilitatorii’’ solicită 20-30% din sumă, copie după pașaport, CNP Norvegian și token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii ’’împrumută’’ alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului.

Pentru mediatizarea, în spațiul public, a acestor metode de înșelăciune și exploatare prin muncă a cetățenilor români care aleg să muncească în Norvegia, se va apela la mass-media locală și vor fi comunicate și Prefecturii Județene.

Inspector șef,
​Viorel DIN

2 Comments for “ITM Vâlcea: Informare pentru cetățenii români care doresc să muncească în Norvegia”

 1. You could definitely see your enthusiasm within the
  work you write. The arena hopes for even more passionate
  writers like you who aren’t afraid to say
  how they believe. All the time go after your heart.

 2. affiliate programs for medicinal herbs
  affiliate marketing for beginners shopify
  top rated supplement affiliate programs
  passive income for students

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.