Meta
Realitatea Vâlceană

Jandarmii au intervenit în trei localități din Vâlcea, de Rusalii! Urșii au lăsat pagube în gospodării

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii vâlceni au fost prezenți în localitățile de pe raza județului Vâlcea, unde s-au desfășurat manifestări cultural-artistice, sportive și religioase, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, siguranța spectatorilor și prevenirea producerii faptelor antisociale.

Fiind o perioadă cu evenimente la care a participat numeros, misiunile Jandarmeriei au fost adaptate, astfel încât activitățile să se desfășoare în condiții de siguranță. Astfel, datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

În acest sens, misiunile de asigurare a ordinii publice s-au desfășurat fără probleme deosebite, pe parcursul celor 3 zile fiind aplicate doar două sancțiuni contravenționale.

Pe timpul misiunilor de menținere a ordinii publice, executate de către Jandarmeria Vâlcea în acest weekend prelungit, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, Ordonanței de Urgentă nr. 23/2008 și Legii nr 54/2012.

De asemenea, de vineri până astăzi, au fost primite 3 apeluri prin intermediul 112, fiind semnalată prezența unor urși în localitățile Șerbănești, Pătești și Sălătrucel din județul Vâlcea.

Jandarmii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, care s-au comportat agresiv și au lăsat pagube in gospodăriile în care au intrat.

Din fericire, nu au fost rănite persoane iar cu această ocazie, vă reamintim să anunțați imediat prin 112 prezența urșilor în zonele locuite, nu încercați sa-i alungați, să-i hrăniți sau să vă apropiați cu scopul de a-i filma sau fotografia.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.