Meta
Realitatea Vâlceană

Judecătorul vâlcean Bogdan Mateescu candidează la preşedinția Consiliului Superior al Magistraturii


“După o atentă analiză, am luat hotărârea de a candida pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii. Le-am împartășit hotărârea mea colegilor din CSM (considerând corect ca ei sa fie cei care să o cunoască primii), iar acum o fac si aici, public, asumându-mi tot ceea ce urmează.

Decenta, asumarea, profesionalismul, dialogul onest si constructiv, responsabilitatea, respectul sunt valori in care cred cu tarie si care trebuie atasate ideei de consolidare a Consiliului, decredibilizarea sa fiind extrem de daunatoare.

Consider ca este esential pentru magistratura dar si pentru societate un Consiliu coerent, care sa contribuie cu toata energia lui si cu toata forta argumentelor miilor de magistrati la imbunatatirea cadrului legal care sa le apere cu adevarat independenta, in contextul imensei responsabilitati pe care o poarta.

Un Consiliu care sa depuna toate eforturile posibile pentru a fi indeplinite conditiile necesare infaptuirii unui act de justitie de calitate in beneficiul cetatenilor, dar si pentru a asigura pastrarea standardelor de demnitate si de conduita atasate statutului de magistrat.

Pledez in continuare pentru un Consiliu prezent adecvat in comunicarea publica, partener neutru si si onest de dialog cu alti factori decidenti dar si cu institutiile indispensabile infaptuirii actului de justitie, cu un aparat robust si format din adevarati profesionisti, nebirocratic, transparent in conditiile legii, care sa raspunda in mod real rolului sau constitutional“, a declarat Bogdan Mateescu.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.