Meta
Realitatea Vâlceană

La nivel național, din august a.c., 4.500 de angajați CFR vor rămâne fără loc de muncă

Zilele trecute, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea s-a înregistrat o notificare de disponibilizare colectivă în rândul angajaților CFR Marfă Vâlcea. Potrivit declarației șefului AJOFM, Gabriel Albinaru, la nivel de județ, sunt vizați 55 de angajați CFR Marfă.

Oamenii vor rămâne fără un loc de muncă începând cu data de 11 august 2014. Per total, la nivel de CFR Marfă, disponibilizările colective vizează 4.500 de angajați. În această perioadă, reprezentații forțelor de muncă se află pe teren, la sediul CFR Marfă Vâlcea, pentru a dezbate serviciile de preconcediere, respectiv de a lămuri persoanele ce vor rămână fără job ce drepturi au și ce pași trebuie să urmeze.

Mai mult, toți cei 55 de viitori șomeri vor fi informați și asupra cerințelor actuale ale pieței muncii. În cazul lor, se aplică și prevederile OUG 36/2013 ce prevede ca, în perioada 2013 – 2018, să fie luate măsuri de pro­tecție socială, în funcție de vechimea în muncă.

La fel ca și disponibilizații de la Oltchim și cei de la CFR Marfă, aceștia vor beneficia de indemnizație de șomaj și venituri complementare, valoarea maximă fiind de 1.625 lei. (C.C.)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.