Meta
Realitatea Vâlceană

La PNL trebuie să intervină de urgent organele abilitate: S-a trecut la “înjunghieri” între liberali!

Bogdan Popescu, tânărul şi vocalul şef de campanie al PNL Vâlcea, a anunţat că-şi bagă picioarele. Mai exact, că-şi dă demisia din toate funcţiile deţinute în organizaţie, ba chiar şi din cea de consilier judeţean, pe care de-abia a obţinut-o la alegerile din 5 iunie a.c. Într-o lungă postare pe pagina sa de Facebook, Popescu îşi explică gestul, fără a lămuri însă nimic. Cum ar zice cineva, vorbeşte mult şi spune puţin. Nu-l putem bănui că nu are suficiente resurse pentru a fi explicit. Fost ziarist, este limpede că şi-a ales cu grijă cuvintele, reprimându-şi pornirea de a da pe goarnă mai mult decât ar vrea să ştie opinia publică.
Dar hai să citim mai întâi mărturisirile liberalului: „În luna aprilie a acestui an, la propunerea Președintelui Cristian Buican, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal – Filiala Vâlcea m-a desemnat cu unanimitate de voturi coordonator al campaniei pentru alegerile locale din 5 iunie. Ținând cont de situația la care s-a ajuns, consider firesc să renunț la mandatul meu de consilier județean și, imediat după ce conducerea PNL va face analiza rezultatului alegerilor, să demisionez din Consiliul Județean Executiv și din Biroul Politic Județean. Voi rămâne însă membru PNL, formațiune politică pe care nu o voi trădă niciodată, indiferent de consecințe. De asemenea, m-am retras încă de săptămâna trecută din toate pozițiile administrative pe care le-am ocupat până acum. Există două motive pentru care procedez astfel și voi încerca să le explic scurt.
În primul rând, pentru ca PNL Vâlcea să poată începe un nou proiect, este nevoie ca și alți membri din conducerea județeană să facă același gest, iar acest lucru nu este posibil dacă eu, ca fost șef de campanie îmi mai păstrez pozițiile în structurile decizionale. Este necesară o reformă radicală prin care să se înlăture oportunismul, acțiunile transpartinice și traseismul. Politica trebuie făcută cu angajament și responsabilitate și nu privită ca un scop în sine.
Pentru a rămâne loial unuia dintre puținele principii pe care mi le-am putut permite în politică și a fi împăcat cu mine, acela de a nu accepta niciun soi de compromis cu trădătorii, refuz să stau la aceeași masă cu aceștia în Biroul Politic sau în Consiliul Județean, fie că sunt din interiorul sau din afara PNL. Nu vreau să colaborez, nici chiar silit de mandatul de consilier județean pe care l-am primit prin votul celor aproape 60 de mii de simpatizanți liberali, cu personaje cărora le-am ascuțit cuțitele pentru ca apoi să ni le înfigă în spate. Compromisul fără limite este nociv nu doar pentru un partid politic, ci pentru întreaga societate. Probabil, așa cum mi-a reproșat un erudit în urmă cu o săptămână, suport acum consecințele ignoranței mele față de Victor Hugo, care a pus în “Mizerabilii” toate elementele de care aveam nevoie pentru a anticipa deznodământul la timp.
Nu am nici un regret pentru faptul că l-am urmat pe Cristian Buican, de care nu mă voi dezice niciodată. Îl consider și acum cel mai bun Președinte pe care l-a avut PNL Vâlcea și îi mulțumesc pentru că mi-a dat posibilitatea să mă lupt din prima linie pentru liberalism!
Îmi doresc din toată inima ca de acum înainte, măcar în Partidul Național Liberal, loialitatea, sinceritatea, altruismul, responsabilitatea, devotamentul și munca să devină calități și nu defecte. Vreau un partid liberal al celor care să-și facă un Crez din deviza “Prin noi înșine!
”.
Bun! Să vedem ce vrea să spună Bogdan Popescu, printre rânduri. În primul rând, li se arată pisica şi altor colegi din PNL, care au ajuns consilieri judeţeni. Aceştia sunt sfătuiţi să facă un pas înapoi, pentru a nu se încuraja pe mai departe oportunismul în partid. Acum, fain era să fie date şi nume, ca să înţelegem şi noi la cine se referă Bogdan Popescu. La Victor Stănculescu? La Ştefan Prală? La Romulus Bulacu? La Samoil Vâlcu? La Gheorghe Păsat? Sau la cine? Aşa, fără exemple concrete, nu putem decât să bănuim că orice consilier judeţean poate fi băgat în aceeaşi oală. De asemenea, am putea crede că întreaga organizaţie este o cloacă, ceea ce nu este o chestie prea fair play pentru membrii oneşti.
Mai departe, Bogdan Popescu spune ceva despre nişte cuţite înfipte în spate. Ok, dar cine sunt cuţitarii? Dacă s-a ajuns la astfel de exprimări, ar fi bine ca organele judiciare să înceapă o anchetă. Nu de alta, dar observăm că în PNL Vâlcea s-a ajuns la crime odioase şi la sânge pe pereţi.
Şi nu în ultimul rând, remarcăm că despre preşedintele PNL Vâlcea, Bogdan Popescu are numai cuvinte de laudă. Este singurul pe care-l scoate din culpă, cu nume şi prenume. Aşadar, de aici tragem concluzia că exceptându-l pe Cristian Buican, despre ceilalţi consilieri judeţeni PNL (şi nu numai) putem crede orice.
Pe lângă faptul că explicaţiile date de Bogdan Popescu cu privire la demisiile sale din toate funcţiile nu sunt complete se aruncă o mare umbră asupra întregii organizaţii. Ce să facem mai întâi: să aplaudăm gestul său şi să-l considerăm unul de onoare sau să condamnăm aprecierile, probabil fundamentate, însă injuste prin absenţa unor indicaţii mult mai precise? Până la noi precizări, nu ne rămâne decât să considerăm că ceva e putred rău în Danemarca lui Cristian Buican, nu credeţi?
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.