Meta
Realitatea Vâlceană

Lansarea triumfală a candidatului pentru președinția României, Victor Ponta

PSD, UNPR și PC, sub același stindard pe Arena Națională

Social-democrații au fost foarte atenți la organizare. Scena pe stadionul Arenei naționale unde s-au ținut discursurile a fost decorată cu panouri cu motive tradiționale românești și coloane inspirate din opera lui Brâncuși – Coloana Infinitului. Oamenii au primit tricouri cu mesaje de susținere pentru Victor Ponta, dar și floricele de porumb.

Premierul Victor Ponta a intrat în arenă alături de soția lui, europarlamentarul Daciana Sârbu. Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă și președintele Partidului Socialiștilor Europeni Sergei Stanișev au venit alături de premier. De altfel, premierul a ascultat mesaje video venite din partea mai multor lideri din țară și din străinătate.

Sâmbătă, 20 septembrie a.c., pe stadionul Național Arena din București a avut loc lasarea candidatului Alianței electorale PSD-UNPR-PC la președinția României, Victor Ponta, manifestare politică la care au fost prezenți aproximativ 70.000 de oameni din toată țara.
La această lansare, din județul Vâlcea, au plecat 13 autocare cu susținători, în frunte cu președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, secretarul general Dumitru Persu, deputatul Costi Rădulescu, echipa TSD Vâlcea, primarul Râmnicului, Gigi Matei, șefi de organizații din județ, primari și alți lideri importanți ai PSD Vâlcea.

Victor Ponta: „Aici e țara mea și neamul meu cel românesc, aici eu să mor aș vrea, aici vreau eu împreună cu voi să trăiesc! Victorie!”

Sunt Victor Viorel Ponta, vreau să fiu președintele românilor, al acelor români care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri și care au speranța că vor schimba țara în bine. Acel președinte vreau să fiu și vă chem să fiți alături de mine în această mare bătălie către marea unire! O să fiu întrebat de ce intru în această uriașă bătălie și vreau să răspund tot același lucru pe care l-am spus la Craiova, la Alba Iulia, pe care îl spun în orice loc în care se află români: întotdeauna aici e țara mea și neamul meu cel românesc, aici eu să mor aș vrea, aici vreau eu împreună cu voi să trăiesc! Victorie!”, acesta a fost discursul înflăcărat al lui Victor Ponta, candidatul PSD la președinția României.

Și primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a avut un mesaj pentru Victor Ponta. „Dragă Victor, eu cetățeanul Sorin Oprescu cred că ai capacitatea, puterea și integritatea, dragostea și devotamentul de a reda țara oamenilor și așa cum ei și-o doresc”, a declarat dr. Sorin Oprescu.

Liviu Dragnea: „Istoria cere să fie schimbată!”

Am mai văzut exact această imagine în 2012, când am lansat candidații pentru alegerile parlamentare. Și tot pe această arenă și acum suntem la fel de mulți. Pentru că asta înseamnă că suntem o familie mare, care știe să se adune când istoria cere să fie schimbată. Suntem mulți pentru că suntem buni, dar suntem buni pentru că suntem uniți. Și suntem aici pentru România, ca să îi arătăm dragostea, grija noastră și să îi spunem că cel mai mare, mai vizionar, mai puternic partid din România e îndrăgostit de țara lui. Sper din tot sufletul că în noaptea de 16 noimebrie, după ce număram toate voturile să putem spune trei cuvinte: Victor Ponta, președinte”, a adăugat Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD.

Ion Cîlea: „Țara are nevoie de un președinte care va lăsa deoparte conflictele și va fi apropiat tuturor românilor!”

După lansarea candidaturii premierului Ponta la alegerile prezidențiale, liderul PSD-iștilor vâlceni, Ion Cîlea, a declarat: „ Încă o dată Vâlcea a fost prezentă la această lansare printr-o delegație numeroasă. România va vrea în persoana lui Victor Ponta un președinte pe care țara noastră îl aștepta demult, un președinte care va lăsa deoparte conflictele și va lupta pentru România. În majoritate covârșitoare, considerăm că România are nevoie imperioasă de un șef de stat care să potolească certurile interminabile și dezbinările, un președinte apropiat oamenilor cărora să le renască speranțele și să fie un unificator al solidarității românilor. Este, într-adevăr, nevoie de un președinte de țară care să antreneze înțelepciunea românească, să reinstaureze onestitatea și hărnicia, corectitudinea și eleganța, demnitatea și respectul, seriozitatea și trăinicia spiritului civic”.

Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.