Meta
Realitatea Vâlceană

LIRICĂ DE COȚOFÂRLIE, Panseu de artă cu tendință infracțională

Uniunea scriitorilor din România se va îmbogății cu o nouă și viguroasă secțiune, cultural-intelectuală, numită CÂRDĂȘIA SCRIITORILOR PENALI DIN PENITENCIARELE ROMÂNIEI !!!! Cum prevăd uzanțele și cutezanțele, această non-uniune, sau cârdășie cum o denumește Partidul Plugarilor, va fi înregistrată, parafată și promulgată de către cei îndrituiți, au cu fapta, au cu mangla, au cu lucrul manual și publicată în Mințitorul Ospicial, ediția de noapte.
Ca să-ți dai seama, contribuabilule, cam cum stă chiznovenia: faci o fraudă, o mânărie sau altceva penal, te condamnă magistrații neamului și te bagă la globalizăre într-o unitate de coțofârlie pentru mântuire și deglobalizare. Acolo, în liniștea și taina nopții te apucă inspirația, vocația și constipația, care te îndeamnă  să-ți așterni pe hârtie gândurile și inepțiile tale lirico-penale, precum și tot felul de aranjamente para-legale și para-constituționale ! Chemi un editor de vază și varză de Bruxeles, îi pui în brațe opera ta de 3 parale și îl rogi, bineînțeles contracost, ca s-o scoată la iveală pentru toți cititorii dragi și scumpi !

Mai mult, Statul de Drepti îți rcunoaște străduința și puterința ta de a te reproduce liric, dând Literaturii Universale, mizericordioasa ta capodoperă ! Și uite-așa va crește sporul de natalitate al scriitorilor din dulcea noastră patrie, era să zic Republica Socialistă România, dar mi-am revenit, România.ro!.. Ce înseamnă și justițiabilitatea asta, pur românească: îți scade pedeapsa pentru hoțiile și mârlăniile penale pe care le-ai înfăptuit cu bună credință în furăciune, deoarece și pentrucă te-ai scremut și concentrat ca să scrii romane de ..coțofârlie! Este posibil ca după vreo 2000 de ANI trecuți, valoarea acestora să crească și să fie citite cu rasuflarea neclintită a trăitorilor din acele timpuri, care se vor minuna și întrista că,  au existat hoți, pungași și alte nemernicături penale, care au fost iertați de pedepse pentru că își scriau toate nebuniile lor ce le brazdau mintea în lung și-n lat..!?
Săracu Moromete, de-ar trăi, precis i-ar fi blagoslovit : „Băăăăă, hahalerelor, cânepelor, zdrențelor, voi sunteți de nasul lui Alexandru Gir, Anania Valeriu, Ion Caraion, Nichifor Crainic și mulți alții, care au făcut pușcărie, sau coțofârlă cum îi ziceți voi,  pentru idei politice, altele decât culoarea roșie și au scris, atât proză cât și versuri, dar adevărate, pline de substanță?

Ia citiți, măi,cârpiturilor, ce scria poetul Radu Gyr Demetrescu în pușcărie, fără a cere să i se diminueze pedeapsa: -Ridică-te ,Gheorghe, ridică-te,Ioane ! / Nu pentr-o lopată de rumenă pâine / Nu pentru pătule, nu pentru pogoane,  / Ci pentru vazduhul tău liber de mâine/ Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane !/ Pentru sângele neamului tău curs prin
șanțuri, / Pentru cântecul tău, țintuit în piroane, /Pentru lacrima soarelui tău pus în lanțuri, / Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane ! // Nu pentru mânia scrâșnită-n măsele, / Ci să aduni chiuind pe tăpșene / O claie de zări și-o căcilă de stele, / Ridică-te, Gheorghe,
ridică-te, Ioane !// Așa ca să bei libertatea din ciuturi / Și-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane, / Și zarzării ei peste tine să-i scuturi, / Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane ! //  Și ca să-ți pui tot sărutul fierbinte / Pe praguri, pe prispe, pe uși, pe icoane, / Pe toate ce slobode-ți râd înainte, / Ridică-te, Gheorghe, ridică-te,Ioane ! // Ridică-te, Ioane, pe lanțuri, pe funii, / Ridică-te, Gheorghe, pe sfinte ciolane, / Sus pe lumina din urm-a furtunii, /
Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane !- Păi se compară, cârpelor, cu ceea ce mâzgăliți voi ? nerușinaților !”…Și-am încălecat pe-o șa, spunându-vă toată povestea..!!??

Gică Ionescu

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.