Meta
Realitatea Vâlceană

Luna martie, încărcată de evenimente la Teatrul Anton Pann: repetiţii, premiere, spectacole

Luna martie pentru Teatrul Anton Pann este una plină din punct de vedere artistic. Au loc spectacole, repetiţii, premiere şi alte activităţi care se desfăşoară la sediul teatrului în parteneriat cu unele instituţii. Se repetă intens pentru montarea unei noi piese care sperăm că va ieşi la rampă în această stagiune. Este vorba de “Duşmanul Poporului” de Ibsen, un spectacol pus în scenă de Adrian Roman. O altă piesă la care au început repetiţiile se numeşte Tanţa şi Costel, spectacol pus în scenă de Bogdan Tudor Pelerin după „Iubirea e un lucru foarte mare” de Ion Băieşu. Se fac ultimile finisaje la spectacolul “Fata din maşinărie” după o piesă de Stef Smith, eveniment a cărui premieră naţională va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, pe data de 17 martie. Pe 24 martie în cadrul celei de a 17 ediţie a programului UNITER Campania Naţională „Artiştii pentru artişti!”, Teatrul Anton Pann va oferi spre vizionare publicului spectator spectacolul “YEN” de Anna Jordan, regia Adrian Roman. După cum ştiţi şi dumneavoastră Campania vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. Printre cele 18 teatre din Bucureşti şi 31 teatre din ţară care au programat deja pe tot parcursul lunii martie, şi nu numai, spectacole de teatru ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme, s-a alăturat şi Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea. Tot în această lună este şi Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie. Dar până atunci ca de obicei sunteţi invitaţi să urmăriţi spectacolele care au loc la sediul teatrului, programate în fiecare sâmbătă de la ora 11.30 şi 19.00.

În această sâmbătă de 10 martie, de la ora 11.30, în Sala Mare, cei mici pot revedea frumoasa poveste scrisă de Ion Creangă- “Punguţa cu doi bani”, scenariul şi regia Ioan Brancu, scenografie şi păpuşi, Mirela Tofan. Cocoşul care striga întruna Cucurigu boieri mari, daţi punguţa cu doi bani este dârz si hotărât sa recupereze punguţa pe care a gasit-o şi i-a furat-o boierul. Spectacolul are umor, savoare, haz, culoare, ingrediente de care se pot amuza atat cei mici cat si cei mari.

De la ora 19.00, în Sala Studio, tot în această sâmbătă vedem ’’ Nerium Park’’ un spectacol care a stat în atenţia şi a fost vizionat de membrii Juriului Uniter în vederea Galei Premiilor UNITER de anul acesta. Povestea celor doi tineri care înceracă să-şi cumpere în rate un apartament pe o perioadă de 30 de ani, într-un complex rezidenţial, este povestea tinerilor din ziua de azi care încearcă să-şi facă un rost în viată. Vor reuşi sau nu, vom vedea în această sâmbătă de la ora 19.00 la sediul Teatrului Anton Pann. Invitaţia fiind făcută, sunteţi aşteptaţi la Teatrul Anton Pann.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.