Meta
Realitatea Vâlceană

Luna Plantării Arborilor: Direcția Silvică Vâlcea va planta anul aceasta 325.000 puieți forestieri

Începe campania de împăduriri 2024 la Direcția Silvică Vâlcea!
Vor fi plantați 325 de mii de puieți forestieri! 146 de hectare regenerate în 2024!
Completare cu puieți, 29 de hectare și intreținere peste 800 de hectare plantatii mai vechi de un an, dar și 400 de hectare de lucrări de ajutorarea regenerărilor naturale!

În perioada 15 martie – 15 aprilie a fiecărui an, silviculturii organizează “Luna plantării arborilor“.

La nivelul județului Vâlcea, Direcția Silvică Vâlcea va planta în primăvara aceasta 325 de mii de puieți, regenerând artificial 46 de hectare de păduri de stat, iar pe 29 de hectare se vor realiza lucrări de completare a regenerărilor artificiale.

​Programul Direcției Silvice Vâlcea, este următorul:
- Regenerări naturale: Program pentru 2024 – 100 hectare.
- Regenerări artificiale: Program pentru 2024 – 46 hectare.
- Completarea regenerărilor artificiale: Program pentru 2024 – 29 hectare.

Suprafețele cele mai mari regenerate natural sunt pe raza ocoalelor silvice, Călimănești 13 hectare, Stoiceni 11 hectare, Râmnicu Vâlcea 10 hectare. Regenerările naturale urmăresc ca noua generație de pădure să fie realizată din specii valoroase atât din punct de vedere al exercitării funcțiilor protective ale padurii cât și ca potențial economic, corelat cu potențialul stațiunii forestiere, creindu-se astfel arborete durabile.

Cele mai mari suprafețe regenerate artificial sunt la ocoalele silvice Voineasa 17 hectare, Călimănești 12 hectare și Bălcești 7 hectare.

Programul anual de regenerare al fondului forestier de stat administrat de Direcția Silvică Vâlcea se desfășoară în două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă. În cadrul campaniei de primăvară, s-au propus următorii indicatori:
- Regenerări naturale: – 69 hectare.
- Regenerări artificiale: – 46 hectare.
- Completarea regenerărilor artificiale: – 29 hectare.

În perioada desfășurării ”Lunii Plantării arborilor – 2024” se suprapun și programele școlare „Săptămâna Verde” și „Școala Altfel”, astfel reprezentanții Direcției Silvice Vâlcea vor participa cu elevii la lucrări de plantări, lucrări în pepiniere, ecologizări și prezentări tematice de educație forestieră și de protecția mediului.

Pentru realizarea lucrărilor de regenerare a pădurilor și pentru întreținerea culturilor înființate în anii trecuți, s-a alocat un buget de 4 555 724 lei.

În concluzie, campania de împăduriri la Direcția Silvică Vâlcea va începe conform programului stabilit, pentru zonele de deal și câmpie, urmând în perioada următoare, în funcție de evoluția meteorologică, să se înceapă lucrările și în șantierele de munte.

Informațiile ne-au fost furnizate de ing. Adam Jinaru, directorul Direcției Silvice Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.