Meta
Realitatea Vâlceană

Marți, 2 aprilie, VÂNTUL a făcut RAVAGII în VÂLCEA!

Astăzi, 2 aprilie, în jurul prânzului, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în mai multe locuri din județ pentru remedierea unor situații periculoase cauzate de rafalele de vânt.

Cele mai multe astfel de probleme au fost semnalate în Râmnicu Vâlcea (în cartierele Ostroveni și Centru).

Județul Vâlcea se află sub cod galben de vânt puternic, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Atenționarea este valabilă până în această seară la ora 22.00!

În contextul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul nostru, mai exact codul galben de vânt puternic, s-a intervenit, până la ora 13:00, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în localitatea Băile Govora și pentru îndepărtarea elementelor de construcție/banerelor/panourilor publicitare aflate în echilibru precar, în diferite locuri din municipiul Râmnicu Vâlcea.

S-a intervenit cu un total de 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și o autospecială de salvare și intervenție la înălțime.

Nu au fost înregistrate victime sau pagube material.

Pompierii atrag atenția cetățenilor că trebuie să sisteze activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime.

De asemnea, oamenii sunt îndemnați să închidă ferestrele locuinței și ale altor categorii de construcții. Să evite adăpostirea sau trecerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.