Meta
Realitatea Vâlceană

Maria C., de 35 de ani, din Rm. Vâlcea a traversat neregulamentar şi roata autovehicolului i-a trecut peste piciorul drept

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, E. Florinel, de 46 de ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism, pe aleea Cocorilor din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar la un moment dat a fost surprins de traversarea neregulamentară a Mariei C., de 35 de ani, din municipiu. Peste piciorul drept al pietonul a fost trecut cu roata dreapta spate a autovehiculului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Pietonul a fost transportat la spital fiind diagnosticat cu fractură metatarsian 5. Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilorproducerii evenimentelor rutiere.
Pietonilor, cei mai expuşi în aceste condiţii meteo, le reamintim necesitatea respectării cu stricteţe a regulilor privind deplasarea pe drumul public, prin evitarea,pe cât posibil, a folosirii părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi încondiţii de vizibilitate redusă. În acest context se impune asigurarea temeinică înaintea traversării drumurilor iar efectuarea acestei manevre se va face numai dupăce există certitudinea că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă. Conform studiilor de specialitate, o coliziune între un autovehicul care circulă cu30km/h şi un pieton, ucide 1 pieton din 10 cazuri, între un vehicul care circulă cu 50km/ h şi un pieton, ucide 5 pietoni din 10 cazuri, iar la o viteză în momentulcoliziunii de 80 km/h sunt ucişi 9 pietoni din 10 cazuri.
Astfel, şi conducătorii auto trebuie să fie extrem de precauţi în această perioadă, sensîn care poliţiştii rutieri le recomandă acestora să respecte cu stricteţe regulile decirculaţie, precum şi principiile conduitei preventive, urmărind :- asigurarea funcţionării corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, câtşi a celui de climatizare/dezaburire;- utilizarea corectă a luminilor de întâlnire, chiar şi pe timpul zilei, pe toatecategoriile de drumuri;- adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum umed;- evitarea acţionării bruşte a sistemului de direcţie şi mecanismului de frânare alautovehiculului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.