Meta
Realitatea Vâlceană

Măsuri pentru asigurarea protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic

• 121, dintre cele 421 de instituții de învățământ publice și private din județ, nu au nici o formă de pază! Consiliile locale din județ ar trebui să prevadă în bugetele pe anul acesta banii necesari pentru supravegherea instituțiilor școlare.

•Atenție! În preajma anumitor licee sunt indivizi care încercă să-i ademenească pe copii cu fel de fel de țigări și fel de fel de substanțe! Poliția trebuie să fie vigilentă și să asigure un climat de siguranță în școli!

Prefectul Tiberiu Costea și subprefectul Sebastian Fârtat au condus joi, 13 februarie 2020, prima ședinţă din acest an a Grupului de monitorizare a măsurilor privind asigurarea protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic din judeţul Vâlcea.

În cadrul ședinței, reprezentanții IPJ Vâlcea au prezentat o analiză a evoluției delicvenței juvenile pe parcursul acestui an școlar, precum și măsurile și acțiunile ce trebuie întreprinse pentru asigurarea unui mediu cât mai sigur pentru toți elevii și personalul didactic și nedidactic din școli.

Accentul s-a pus pe necesitatea ca toate consiliile locale din județ să prevadă în bugetele pe anul acesta banii necesari pentru supravegherea instituțiilor școlare, în condițiile în care, în prezent, 121 dintre cele 421 de instituții de învățământ publice și private din județ nu au nici o formă de pază (umană, sisteme tehnice de alarmare, camere video de supraveghere), iar infracționalitatea juvenilă, deși în scădere față de anul trecut ( 20 de incidente înregistrate în primele cinci luni ale anului școlar 2019 -2020, față de 33 în aceeași perioadă a anului școlar trecut), rămâne un factor de risc major pentru elevi.

„Cu toate că infracționalitatea a scăzut vizibil în ultima perioadă, încă mai sunt printre elevi copii care sunt certați un pic cu legea și nu înțeleg că școala este punctul de plecare pentru formarea lor. Asta înseamnă că împreună trebuie să gândim o strategie, un plan de acțiuni și măsuri pe anii școlari următori care să-i facă pe elevi să înțeleagă că la școală au un singur lucru de făcut: să învețe. Atrag atenția că am primit sesizări că în preajma anumitor licee sunt indivizi care încercă să-i ademenească pe copii cu fel de fel de țigări, fel de fel de substanțe și lucrul acesta trebuie avut în vedere. Poliția să fie vigilentă și să asigure, prin măsurile specifice, un climat de liniște și siguranță atât în școli, cât și în preajma lor”, a declarat Tiberiu Costea, prefectul județului Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.