Meta
Realitatea Vâlceană

Măsuri suplimentare luate de D.S.V.S.A. Vâlcea, în perioada premergatoare Sărbătorilor Pascale și de 1 Mai 2019

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, a dispus măsuri specifice, suplimentare. Se va avea în vedere intensificarea controalelor sanitare veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

De asemenea, a fost stabilit un program de lucru pentru perioada 02.04.2019 – 01.05.2018, premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice, Sărbătorilor Pascale Ortodoxe cat si zilei de 1 mai 2019 , în baza căruia toți medicii veterinari din cadrul D.S.V.S.A., circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și circumscripțiilor sanitare veterinare zonale, să efectueze controale oficiale în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare alimente, precum și în unitățile de vânzare cu amănuntul și în unitățile de alimentație publică.
La nivelul D.S.V.S.A., circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale, în perioada 02.04.2019 – 01.05.2018 va fi asigurată permanența, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.
Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul A.N.S.V.S.A. (www.ansvsa.ro).
Informarea primăriilor că in cazuri excepționale, în perioada Sărbătorilor Pascale, sacrificarea mieilor se poate realiza și în locurile organizate în condițiile legii și amenajate temporar, în care se asigură supraveghere sanitară veterinară și în care sunt respectate condițiile de igienă stabilite în Reg. (CE) nr. 852 / 2004 privind cerințele generale de igienă pentru alimente și în Reg. (CE) nr. 853 / 2004 privind bunăstarea animalelor și gestionarea materialului cu risc specific, circulatia animalelor in contextul măsurilor zoosanitare de combatere a pestei porcine africane si a confirmării scrapiei in județele vecine AG si SB.
“Atragem atenția consumatorilor asupra riscurilor pentru sănătatea publică ce decurg în cazul tăierii animalelor în spații neaprobate și fără supraveghere saitară veterinară, precum și aprovizionării cu alimente din unități neautorizate / neînregistrate sanitar veterinar.
Pentru reclamatii, consumatorii pot apela numarele de telefon: 0734993626 si 0734993605 sau le pot transmite în scris la adresa de e-mail office-valcea@ansvsa.ro”, a declarat dr. Mihai Miclea, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.