Meta
Realitatea Vâlceană

Măsuri suplimentare specifice luate de DSVSA Vâlcea în perioada Sărbătorilor Pascale

• Program de lucru prelungit şi asistenţă sanitar-veterinară, dar şi intensificarea controalelor!
• Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul A.S.V.S.A. (www.ansvsa.ro) şi în centrul de sacrificare avizat temporar cu locaţia in Rm. Vâlcea, strada Ştrandului Ostroveni.

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, a dispus măsuri specifice, suplimentare, respectiv:
• Program de lucru prelungit şi afişat la sediul DSVSA Vâlcea în perioada de 10.04.2017- 17.04.2017 cu telefoanele persoanelor responsabile pentru primirea şi soluţionarea sesizărilor privind sănătatea animalelor şi siguranţa alimentară.
• Program de lucru prelungit şi afişat la sediile CSVSA teritoriale, inclusiv numerele de telefon ale medicilor veterinari cu atribuţii de control şi supraveghere pe teritoriul circumscripţiei arondate.
• Se asigură permanenţă şi program prelungit în unităţile de abatorizare ovine, porcine, bovine pentru controlul şi expertiza sanitară veterinară a carcaselor obţinute, marcarea acestora (aplicarea unei ştampile de formă ovală cu numărul de autorizare al abatorului).
• Se va avea în vedere intensificarea controalelor sanitare veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală. În acest sens există un program stabilit inclusiv in echipe mixte interinstituţionale ( DSVSA Valcea – IPJ)
În săptămâna 03.04.2017- 11.04.2017 au fost efectuate 181 controale şi aplicate 26 sancţiuni contravenţionale fiind retrase de la comercializare o cantitate de 200,57 kg produse de origine animală.
Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul A.S.V.S.A. (www.ansvsa.ro) si in centrul de sacrificare avizat temporar cu locatia in Rm. Valcea, strada Ştrandului Ostroveni. Mieii sacrificați în această locație avizată temporar vor fi comercializați direct către consumatorul final şi marcaţi prin aplicarea unei ştamplie de formă rotundă.
În Piața Centrală din Râmnic se vor comercializa numai miei sacrificați în abatoare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare.
Atragem atenția consumatorilor asupra riscurilor pentru sănătatea publică ce decurg în cazul tăierii animalelor în spații neaprobate și fără supraveghere sanitară veterinară, precum și aprovizionării cu alimente din unități neautorizate / neînregistrate sanitar veterinar. Cetățenii se pot adresa Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea pentru sesizarea oricăror nereguli din domeniul siguranței alimentelor la numărul de telefon 0250 713 819”, ne-a declarat dr. Mihai Miclea, directorul executiv al DSVSA Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.