Meta
Realitatea Vâlceană

Miercuri, 22 februarie, în Ostroveni la ANL: A fost inaugurat cel de-al doilea parc realizat în Râmnicu Vâlcea cu fonduri europene

Miercuri, 22 februarie, Parcul Ostroveni – amplasat pe faleza Oltului în zona blocurilor ANL – a fost inaugurat în prezența a zeci de copii și a mai multor locuitori ai cartierului din sudul Râmnicului.

Este cel de-al doilea parc realizat cu fonduri europene în municipiu, după Parcul Știrbei Vodă, finalizat în urmă cu un an, și va fi urmat, în aproximativ o lună, de inaugurarea unei a treia astfel de facilități de agrement, aflată în stadiu final de execuție în zona lacurilor de lângă barajul din nordul Râmnicului.

Contractul de finanțare pentru acest proiect implementat în cadrul POR 2014 – 2020 a fost semnat în iunie 2020, cu un buget de 1.775.365,17 lei, din care bugetul local a suportat 2%, diferența fiind suportată din fonduri europene și naționale nerambursabile.

La fel ca și celelalte două parcuri finanțate din fonduri europene nerambursabile, Parcul Ostroveni s-a amenajat pe o suprafață degradată și neutilizată, în conformitate cu obiectivele specifice urmărite: îmbunătățirea condițiilor de viață, oferirea unui mod sănătos de petrecere a timpului liber și optimizarea condițiilor de mediu prin creșterea suprafeței spațiilor verzi a municipiului și prin crearea unui spațiu deschis de agrement și recreere.

Primarul Mircia Gutău și-a exprimat convingerea că, în foarte scurt timp, acesta va deveni un punct de atracție al întregului cartier, atât pentru copii, cât și pentru adulți, sporind atractivitatea întregii zone.

2 Comments for “Miercuri, 22 februarie, în Ostroveni la ANL: A fost inaugurat cel de-al doilea parc realizat în Râmnicu Vâlcea cu fonduri europene”

  1. Hi there to every , because I am in fact keen of reading this webpage’s post to be updated daily.
    It includes nice data.

  2. Hi there, after reading this awesome piece of writing i am too happy to share my know-how here with
    friends.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.